logo FK Bechlín

report z exhibice

FK Bechlín – Fernetchlapče Bejklín 5 : 3 (nedohráno)

logo FK Bechlín

V sobotu 11.11.2006 bylo sehráno utkání mimořádné důležitosti pro obě zúčastněná mužstva. Domácí hráči se utkali s tureckým soupeřem v prvním kole Nestandartního poháru o titul mistra Haček a Kulindy. Obě mužstva nastoupila v nejsilnějším složení, FK Bechlín v osmi a Fernetchlapče v deseti lidech. Zvláště u FK byla účast vyšší než v mistrovských utkáních. Fernetchlapče hrálo bez přítomnosti svého trenéra, což byla jeho velká výhoda. V tureckém týmu nastoupilo několik legionářů. Branku hájil Řek Petras, v obraně řádili Rakušan Schup, Nor Baarag, Korejec Me - li Char, v záloze jeho japonský bratr Takymelicharo, irský reprezentant O´Pltt, další Řek Tsardas a v útoku hráli dva Tataři.

Zápas začal v obrovském tempu, které vydrželo až do patnácté vteřiny. Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, neboť oba týmy nastoupily v modrých dresech. Vedení se ujal FK z ofsajdu ve 24.min. v momentě, kdy se šla obranná čtveřice hostí vyčůrat k blízkému topolu. Střelce branky neuvádíme pro jeho bezvýznamnost. Hned po rozehrání se do dvou obrovských šancí dostal Tatar Trenérchán, ale nechtěl hráčům FK kazit zimní přestávku porážkou a tak šikovně minul branku, poté upadl a udělal do hřiště dolík. Hra byla na čtyřicet minut přerušena pro zarovnání hrací plochy buldozerem. Ani po nucené pauze neměl brankář Petras příliš mnoho práce, takže si připadal jako v zaměstnání. Technické finesy Bejklína přiváděly početné publikum do varu a oba diváci předvedli několik krásných mexických vln. Přestože Fernetchlapče mělo místy až drtivý tlak, odehrálo zbytek poločasu takticky na vlastní polovině hřiště.

Zatímco v kabině hostí o přestávce převládala spokojenost, místnost domácího týmu tonula v rozpacích a několik hráčů se v poločase dokonce rozbrečelo. Uklidnil je až úplatek managera hostí, kterým je povzbudil k lepšímu výkonu v druhé půli částkou 14 korun a 30 haléřů na osobu.

Druhá část zápasu zastihla mužstvo Fernetchlapče nepřipravené. Nově zkoušený systém 1-1-1-1-1-1-1-1-1, kdy hráči stojí za sebou pouze na levém křídle se neosvědčil a FK hrající jako na potvoru po opačné straně hřiště rychle zvýšil na 4:0. Mohli jsme takto zápas i dohrát, ale my jsme si řekli – NE. Během pár minut Fernetchlapče snížilo na 4:2, zejména proto, že M.Suchý v obraně hořel jako Hus. Hráči FK pod dojmem hrozícího debaklu chtěli opustit hřiště, ale poté, co vrátili poločasový úplatek s 13% úrokem je hráči Fernetchlapče nechali vstřelit další gól. Naneštěstí pro FK střelec branky svůj úspěch slavil pokřikem „Fernet, chlapče, jen do dna“, což urazilo některé hůře česky mluvící hráče Fernetchlapče, kteří si pokřik přeložili jako „ Fernetchlapče je na dně “. Lavinovité útoky se valily na branku domácích jeden za druhým a snížení stavu na 5:3 bylo dílem okamžiku. Do konce utkání zbývaly ještě tři minuty, čili dostatek času na vstřelení přibližně šesti branek do sítě domácích. V ten moment se na hřišti objevil cizí objekt, konkrétně traktor, který nehodlal odjet. Utkání bylo již podruhé přerušeno, tentokrát na 82 minut, než se pořadatelům podařilo vyhnat traktor ze hřiště pomocí kombajnu. Dohrávka utkání se nesla ve znamení chyb rozhodčího Fuksy z ČSSR. Hned po rozehrání šel sám na branku brankář Petras, bohužel v ten samý moment chtěl rozhodčí ukázat, co nastaví a nastavil prchajícímu brankáři nohu. Následně odpískal faul a sám ho se slovy „ a máte po meruně “ rozehrál Kováčovi do zahrady. Než se míč našel, setmělo se a zápas musel být přerušen. Dohrávka je plánována v nejbližším možném termínu, to jest před odvetou plánovanou na 21.6.2007. Nejprve se dohrají dvě minuty na hřišti FK a obě mužstva se ihned letecky přepraví na stadion Fernetchlapče.

FK Bechlín – Fernetchlapče Bejklín 5 : 3 (nedohráno)