logo FK Bechlín

pozvánka

Zápas o Mistra Kulindy a Pixáku

logo FK Bechlín

FK Bechlín
-
RSC Fernetvárosz Budvarpest

31.12.2007 od 14.00 na místním Maracaná

V tradičním střetnutí v minulém roce se utkal tým FK Bechlín s tureckým soupeřem Fernetchlapče Bejklin o mistra Haček a Kulindy. Jak je známo z internetového tisku, utkání nebylo dohráno za stavu 5:3 pro FK pro tmu. Dohrávka plánovaná na červen se neuskutečnila, protože tým FK tušil, co by ho čekalo a k dohrávce se nedostavil. Přesto administrativním zásahem předsedy svazu Horníka získal titul mistra Haček, takže si jich v zimní přípravě může pěkně užít. O Kulindě nebylo rozhodnuto, a protože je ve hře ještě Pixák, je letos opět o co hrát. Vyzývatelem je divoké mužstvo trenéra Attily Huna LXVII. , které je držitelem titulů "Mistr Kulindy" a "Velmistr obou clapů".

O soupeři: Klub byl založen v Maďarsku kolem r. 434 našeho letopočtu, a to v úterý. Jeho prvním trenérem byl Attlila Hun I. Hned v prvním roce porazil tento tým 3x Řím, z toho dvakrát AS a jednou Lazio, vždy na jeho hřišti. Fotbal byl tehdy ještě v plenkách, a tak se hrálo poměrně ostře, výjimkou nebyly ani fauly šavlí. Klub si získal v Evropě takřka přes noc miliony vynucených příznivců. V klubu bylo registrováno asi 10.000 hráčů a do zápasů nastupovali vždy všichni. Zajímavostí je, že hráči byli rozenými útočníky a tým hrál bez brankáře. Klub prožíval historicky mnoho vzletů i pádů. V roce 1262 udělil uherský král Lájosz Předposlední klubu právo užívat zkratku RSC. Na rozdíl od belgického týmu RSC Anderlecht, kde zkratka RSC znamená Royal Sport Club, u Maďarů jde o prozaické Rum - Slivovice - Citrus. Jeho nástupce, král Lájosz Poslední, byl z Hungarie vyhnán a usadil se v Roudnici, kde se úspěšně rozmnožil. Proto se bohužel na utkání očekává nával příznivců Fernetvárosze právě z Roudnice.

Největší úspěchy klubu: r. 427 dobytí jižní Galie, r.1023 - r.1918 mistr Slovenska, r.1956 finále Poháru mistrů socialistických zemí (prohra s CSKA Moskva po prodloužení 1:78 na tanky), 31x Mistr světa ve slovním fotbale (nikdo jim nerozuměl).

Největší opory klubu: Jánosz Barakpálinka, Dejméter Tréner, Péter Jéneszcsaba, Jószef Paszékesféhérvár, Lúbosz Szuptotambán, Péter Nagy (pouze za teplého počasí).

Zajímavost: V roce 1990 byl klub vyloučen ze všech soutěží pro přestárlost kádru.