logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Litoměřice "B" 2 : 0

logo FK Bechlín

Stejně jako před týdnem v Žitenicích byla největším handicapem našeho mužstva minimální účast hráčů na utkání. Z důvodů zranění, trestů a pracovních povinností chybělo 6 hráčů převážně základní sestavy. Zvolili jsme proto obranné rozestavení s cílem hrát vzadu na nulu.

Litoměřice hráli po celý zápas velmi dobrý fotbal a je pravdou, že naše mužstvo spíše hru soupeře bořilo. V prvním poločase si ale litoměřičtí příliš s naší obranou rady nevěděli, pokoušeli se střílet spíše z dálky, a to dost nepřesně, anebo kombinovali ve zhuštěném prostoru na naší polovině, avšak pomalu a bez momentu překvapení. Naši hráči čekali na chybu soupeře, která přišla již v osmé minutě, kdy po špatném rozehrávce hostujícího stopera vybojoval míč L.Husák, pokusil se po kličce vystřelit, míč zablokovaný jedním z obránců se odrazil do prostoru kolem penalty, kde postoupil souboj se stoperem L.Suchý a po dalším odrazu míče směrem k velkému vápnu nekompromisní bombou otevřel skóre M. Suchý. Poté ještě zahrozil po hlavičkovém souboji s brankářem M. Tichý. Ve 42.min. mohl zvýšit naše vedení z penalty po nešťastné ruce obránce litoměřických M. Suchý, ale nastřelil jen tyč poblíž levé šibenice branky hostí.

Snad bylo i dobře, že jsme penaltu neproměnili, protože by Litoměřice začaly s velkým náporem ve druhé půli dříve. Takto se hrálo podle podobných not jako v první půli. Ovšem pouze do 58. minuty, kdy se po další nevydařené hlavičce litoměřického stopera dostal k míči L.Suchý, stáhl k sobě tři hráče soupeře, poslal výtečnou uličku do běhu M. Suchému a ten v klidu přehodil vybíhajícího brankáře hostí. Hosté rozpoutali běžecký kolotoč kolem naší šestnáctky a naši hráči jim odolávali pouze s vypětím všech sil. Dvě jejich jasné šance zlikvidoval P.Barcal v naší brance, zejména jeho zákrok při hlavičce ze dvou metrů byl skvělý. Výhru jsme již udrželi, když těsně před koncem odmítl hattrick M.Suchý.

Bechlín - Litoměřice "B" 2:0 (1:0)

Branky FK Bechlín : 8. a 58. M. Suchý

Sestava : P.Barcal - R. Tichý, S. Tuefenbach - J. Šašek, J. Hrstka, P. Suchý - T. Husák, M. Tichý, M. Suchý - L. Suchý, L. Husák

Poznámka :
Litoměřičtí se zlobili na terén, mladého rozhodčího, atd. Samozřejmě také na našeho pomezního kvůli jejich vícenásobným ofsajdům, ale bylo zřejmé, že k omylu při posuzování těchto herních situací došlo pouze jednou. Zato pomezní Litoměřic odmával nejméně 3x ofsajd při našich brejcích z vlastní poloviny hřiště, o jiných jeho až hloupých snahách pomoci vlastnímu mužstvu nemluvě. Také si myslím, že někteří hráči Litoměřic by měli zanechat ponižování soupeřů řečmi o své účasti v zápasech třetí ligy a ubohých fotbalistech na vesnicích apod. Není to důstojné jejich fotbalových kvalit, zvláště když z "umění" vyšších fotbalových tříd předváděli především umění filmařské. My jsme např. odehráli tvrdé, ale korektní utkání v Černivi a nebyl pro mě problém jít pogratulovat domácím hráčům k vítězství, i když jsme vedli na jejich hřišti 0 : 1. Totéž bylo stejné v Žitenicích nebo u nás s Čížkovicemi. My jsme zažili podobné velikášství některých hráčů už vloni ve třetí třídě od Roudnice "B" a myslím, že to na hřiště nepatří, byť mužstvo " se slabým " prohraje. Musím vyzdvihnout výkon mladého rozhodčího MÜLLERA, který byl delegován na pomezí, ale byl nucen pro neúčast jeho kolegy hlavního zápas řídit. I přes některé oboustranné chybičky podal ve své předpremiéře dobrý výkon a unesl i emotivní situace na hišti.