logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Budyně 5 : 0

logo FK Bechlín

K prvnímu jarnímu utkání nastoupil náš tým s vědomím důležitosti zápasu v záchranných bojích v plné sestavě. Před zahájením samotného zápasu hráči obou mužstev i přítomní hosté uctili minutou ticha památku dlouholetého člena klubu pana Palice st., který nás náhle opustil minulý týden.

Stejně jako na podzim bylo důležité, které z mužstev vstřelí první branku utkání. Bechlín si v tomto směru poradil takřka okamžitě. Po úvodní rozehrávce soupeř přišel o míč a po dobré kombinaci se míč ocitl na levé straně velkého vápna Viktorky, odkud Tomáš Husák výborným centrem na vzdálenější tyč našel naběhnuvšího Mirka Suchého, který kolenem sklepl míč do sítě hostujícího mužstva. V 53. vteřině vedl Bechlín 1:0. Úvodní sprcha ještě Budyní neotřásla a na hřišti se odehrávala v následujících minutách poměrně vyrovnaná bitva. Viktorka se snažila na hrbolatém terénu více kombinovat, ale hráči Bechlína hráli s větším zaujetím a jistěji. Po čtvrthodině hry se k náznaku šance dostali hosté, ale průnik soupeře do velkého vápna zmařil elegantním vyběhnutím brankář Pavel Barcal. Chvíli poté měl na kopačce druhý gól domácích David Urbánek, ale míč mu v rozhodující chvíli odskočil a střela šla nad břevno. Naštěstí pro Bechlín proklouzl zanedlouho obranou hostí Martin Tichý a míč zblízka zasunul pod tělem padajícího brankaře na 2:0. Od této chvíle domácí na hřišti kralovali a výsledkem byl třetí gól v síti hostí po perfektním centru M.Suchého a hlavičce předstopera Radka Tichého.

Po poločasové přestávce se již obraz hry nezměnil a také střídající hráči výborně zapadli do hry. Bechlín pokračoval v odlehčeném výkonu, který korunoval v 63. minutě brankou Pavel Carda, kdy po samostatném úniku přeloboval hostujícího gólmana. Následovala ojedinělá šance hostí, při níž nastřelili tyč domácí branky, ale zápas byl již plně v režii domácích. Další šance neproměnili výborně hrající Lukáš Suchý a David Urbánek, který se však dočkal zaslouženého střeleckého úspěchu v 76. minutě, kdy po sérii vybojovaných soubojů ve vápně hostí hlavou upravil na konečných 5:0. Utkání domácí zvládli ve všech řadách velmi dobře, diváci kvitovali i poměrně pěkný fotbalový projev. Spokojenost umocnil i symbolický fakt, že po jedné brance vstřelili oba vnuci zesnulého pana Palice. Trenér domácích po zápase poděkoval všem hráčům za dobrou hru a konstatoval, že pokud každý na hřišti odvede svůj standart, lze odehrát důstojný zápas s každým soupeřem. Nelze totiž přes vysokou výhru tvrdit, že by Viktorka byla špatným soupeřem, neboť hodně jejích hráčů předvedlo velmi dobré výkony.

FK Bechlín - Budyně 5:0 (3:0)

Branky FK Bechlín: 1. M.Suchý, 18. M.Tichý, 32. R.Tichý, 67. P.Carda, 76. D.Urbánek
ŽK: 36. M.Mazanec, 52. D.Urbánek, 67. P.Carda

Sestava FK Bechlín: P.Barcal - J.Nicek, V.Kotě, R.Tichý (47. J.Hrstka), M.Mazanec - P.Carda, M.Tichý, T.Husák - M.Suchý, L.Suchý ( 65. L.Husák), D. Urbánek

Rozhodčí: Valach (pozn. velmi přesný)
Diváků: 50