logo FK Bechlín

report ze zápasu

Čížkovice - FK Bechlín 1 : 3

logo FK Bechlín

Dobře naladěn po vítězství nad Budyní odjel tým FK Bechlín k druhému jarnímu zápasu na hřiště další Viktorky, tentokrát té z Čížkovic. Trenér zvolil taktiku, která by se na první pohled mohla jevit jako vysoce defenzivní, ale tři góly v síti domácích dokazují, že mužstvo bylo laděno také dobře pro rychlé brejky. A pokyny trenéra splnili všichni hráči na 100%.

V prvním poločasu se hostí domácí hráči s podporou silného větru skutečně zakousli a předváděli dobrý fotbal. Naráželi však na velmi dobře pracující obrannou síť hostí a s výjimkou jediné větší šance po půlhodině hry, kterou v klidu zlikvidoval brankář P. Barcal se k vážnějšímu ohrožení bechlínské svatyně nedostali. S postupem času hosté zjistili, že domácí si počínají sice fotbalověji, ale také čím dál tím víc nervózněji, a počali se také více osmělovat směrem kupředu. Dva náznaky dobrých šancí však přerušil praporek pomezního pro ofsajd. Domácí po celý poločas marně hledali klíč k obraně hostí a zároveň museli být neustále ve střehu před rychlými útočnými výpady hráčů FK Bechlín. Starosti jim svými výlety dělali oba naši krajní obránci a útočníci příkladně dřeli při napadání soupeřovy rozehrávky. Bezbrankový poločas byl tak překvapením především pro domácí.

Během přestávky nabádal trenér FK Bechlín své hráče k aktivní hře směrem dopředu s využitím podpory větru a zároveň připomínal udržení taktiky i v případě možného obdržení branky. Jako by to sám přivolal, hned po pauze po nenápadném trestném kopu z levé strany velkého vápna FK Bechlín skončil po špatném odskoku míč za zády překvapeného P. Barcala. Ani v tento moment však FK Bechlín před silným soupeřem neklekl do kolen. Za sedm minut bylo vyrovnáno, když téměř z vlastní poloviny stočil R.Tichý trestný kop až na zadní tyč domácí branky, kde pohotově hlavičkující M.Suchý propasíroval míč do sítě. Domácí byli na pár minut zaskočeni a dopouštěli se chyb v rozehrávce. Když se zdálo, že opět převezmou iniciativu na své kopačky, udeřil FK Bechlín po úniku M.Suchého podruhé. Jeho přihrávka našla zcela volného J.Farkaše, který míč opatrně zpracoval a zasunul do zcela prázdné branky domácích. Hráči Viktorky, kteří evidentně nepočítali s nějakým odporem ze strany FK, znatelně přitvrdili, místy až zbytečně. Ani takový způsob hry nevedl z jejich strany k úspěchu. Jejich dezorientovaný mladý brankář napálil svůj odkop jen do vlastního stopera, míče se zmocnil M.Tichý a lobem potvrdil výhru hostí. Následoval tlak domácích, při nichž zachránilo hosty břevno a také dva vynikající zákroky brankáře, ale i hosté mohli klidně svůj náskok ještě zvýšit. Závěr zápasu někteří hráči Čížkovic zcela nezvládli a uchýlili se k několika ošklivým faulům, nutno však dodat, že ihned po skončení zápasu se někteří z nich sportovně omluvili a pogratulovali hráčům hostí k překvapivému úspěchu. Mrzí jen, že trenér domácích po porážce nepřišel podat ruku druhé lavičce, ač se tak opačně po podzimní výhře Čížkovic v Bechlíně od tehdy domácího trenéra stalo.

Čížkovice - FK Bechlín 1:3 (0:0)

Branky FK Bechlín: 53. M. Suchý, 63. J. Farkaš, 72. M. Tichý
ŽK: 46. P. Barcal, 57. M. Tichý, 78. R. Tichý, 82. J. Farkaš

Sestava FK Bechlín: P.Barcal - J. Nicek, R. Tichý - P. Carda, J. Hrstka, M. Mazanec - M.Tichý, T. Husák - J. Farkaš (83. L. Husák), L. Suchý (90. M. Florian), M.Suchý

Rozhodčí: Janda (pozn. velmi dobrý)