logo FK Bechlín

report ze zápasu

Bohušovice - FK Bechlín 3 : 1

logo FK Bechlín

Předzápasové upozorňování trenéra, že Bohušovice budou silným protivníkem, se ukázalo jako pravdivé. V prvním poločase domácí na hřišti dominovali, hráčům FK dělal problémy především vířivý pohyb a důraz bohušovické zálohy a rychlost obou jejich útočníků. Soupeř nutil hosty k chybám a zaskočenost FK se projevovala také častou nezodpovědností v obranné hře. Nutno podotknout, že nelze vinu svalovat pouze na obránce, v defenzivní fázi si vedlo špatně celé mužstvo. V první půlhodině se tak naše branka ocitla nejméně pětkrát v jasném ohrožení, a jen střelecká nemohoucnost bohušovických a výborný výkon P.Barcala v brance ochránil FK od většího poločasového přídělu, než pouze jedné branky v síti hostí, která padla ve 42. minutě hry ze čtvrtého samostatného nájezdu domácího útočníka, krátce po té co, trenér hostí využil dvojnásobného střídání, především z taktických důvodů, protože na střídání bylo "zralé" prakticky celé mužstvo. Ani tak se obraz hry příliš nezměnil a domácí byli lepším týmem.

Druhý poločas začal tým FK důrazněji a bojovněji než první část hry. Toto zvýšené úsilí vedlo k obrovské šanci FK ve 48. minutě, kdy po úniku L. Suchého a jeho přesné přihrávce zaváhal před brankářem domácích úplně osamocený P. Carda. Přesto se tým hostí nepoložil, ukázalo se totiž, že i obrana domácích má rychlostní problémy a je překonatelná. Tento fakt opět po přihrávce L. Suchého demonstroval v 62. min. M. Suchý, který po kličce stoperovi zasunul s přehledem míč kolem bezmocného gólmana domácích do sítě a vyrovnal stav utkání. Domácí přitvrdili, přesto se třikrát více volných kopů provádělo proti brance hostí. Tlak domácích se zvýšil po čtyřech za sebou rozehrávaných rozích, z nichž dva byly jednoznačně nesprávně "otočeny". Kýžená druhá branka domácích padla "kuriózně". Rozhodčí přehlédl ve skrumáži jednoznačný faul na hostujícího brankaře a ihned poté všude viditelnou úmyslnou přihrávku rukou útočícího domácího hráče volnému spoluhráči, který z malého vápna upravil na 2:1 pro domácí. Hosté se snažili ještě bojovat s nepříznivým stavem, ale v Bohušovicích se tentokrát bodovat nedalo. Při hře hostí vabank ještě těsně před koncem unikl obraně FK domácí hráč a upravil na konečných 3:1. Bohušovičtí byli v zápase herně lepším týmem a pro vítězství udělali skutečně maximum.

Bohušovice - FK Bechlín 3:1 (1:0)

Branka FK Bechlín: 62.M.Suchý
ŽK: P. Suchý, M. Mazanec

Sestava: P. Barcal - V. Kotě (40. T Husák), J. Nicek, J. Hrstka (40. R. Tichý), M. Mazanec - P. Carda, M. Tichý, P. Suchý (80. L. Husák) - J. Farkaš, L. Suchý, M. Suchý