logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Černiv 1 : 6

logo FK Bechlín

Na bechlínském hřišti se senzace nekonala. Od počátku bylo jasné, že domácí nastoupili proti výrazně lepšímu týmu. Hráči hostí od počátku dobře kombinovali, hráli s dostatečným důrazem a rychleji. Přesto domácí tým dlouho vzdoroval solidní obrannou hrou a výborným výkonem brankáře. Za bojovnost v prvním poločase si ovšem domácí zaslouží pochvalu. Přestože hosté mohli vstřelit nějakou tu branku již v první polovině úvodní části hry, do vedení se dostali až z penalty. Je škoda, že se tak stalo po jediné větší chybě na hranici velkého vápna domácích, kdy se nedohodli na odhlavičkování centru R. Tichý a T. Husák, nekompromisní bombu za obránci stojícího útočníka hostí P.Barcal vyrazil, bohužel nešťastně na ruku dobíhajícího V. Kotěho. Z penalty se hosté nemýlili a ujali se vedení 0:1. Záhy se však vydařil protiútok domácích, J.Farkaš propasíroval míč kolem hostujícího gólmana a dobíhající obránce vykopl míč již zpoza brankové čáry. Vyrovnání na 1:1 na chvíli hosty v tlaku pozastavilo. Následovala ukázka sportovního chování hráčů obou týmů. Nejprve přiznal teč míče domácí brankář a obrátil rozhodnutí sudího ve prospěch hostí, kteří po rohu ohrozili naši branku a vzápětí změnil verdikt rozhodčích po vstřelení gólu do domácí sítě hráč hostí, který přiznal hraní rukou. Za nerozhodného stavu opravdu gentlemanská a vysoce sportovní gesta. K fair-play přispívali i oba delegovaní sudí a nedelegovaný asistent rozhodčího z řad hostujícího týmu výbornými a naprosto nestrannými výkony. Drobné, avšak neúmyslné chyby, pak odpustí nejen hráči, ale i příznivci.

Druhý poločas začal pro FK Bechlín smolně a drobnou chybu při hlavičce zadáků potrestali hosté pěknou brankou po křížmé střele hostujícího útočníka. Černivští mírně polevili, domácí získali aktivitu i míč na své kopačky a po bojovném průniku L.Suchého odpískal rozhodčí po faulu hostí pokutový kop. Z penalty však M. Suchý smolně nastřelil pouze tyč. Po dalších třech minutých vystřelil z hranice velkého vápna útočící hráč hostí, J. Hrstka nešťastnou tečí při snaze zabránit střele změnil její směr a P. Barcal byl bezmocný. Tyto dva momenty bohužel sebraly nadšení z kopaček domácích hráčů, kteří proti lepšímu soupeři až do sedmdesáté minuty hřáli naději na alespoň jednobodový zisk. Méně zkušení hráči rezignovali a soupeř nastřílel ke konci zápasu do domácí sítě další branky. Výsledek je možná pro domácí až příliš krutý, ale vítězství hostí naprosto zasloužené. Domácí se pro příští zápasy budou muset obrnit především v psychice a neskládat zbraně ani při smolném a nepříznivém vývoji skóre. Hostím patří gratulace, rozhodčím poděkování za perfektní přístup k utkání a domácím povzbuzení do dalších bojů s poukazem na slušný výkon z prvního poločasu.

FK Bechlín - Sokol Černiv 1:6 (1:1)

Branka FK Bechlín: 23. J.Farkaš
ŽK: T. Husák, M. Tichý, D. Urbánek

Sestava FK: P. Barcal - J.Nicek, R. Tichý - V. Kotě (60. J. Hrstka), P. Carda, T. Husák - M. Tichý, M. Suchý (80. T. Husák) - J.Farkaš, L. Suchý, D. Urbánek (46. M. Mazanec)