logo FK Bechlín

report ze zápasu

Dobříň - FK Bechlín 3 : 2

logo FK Bechlín

Před zápasem hovořila obě mužstva o důležitosti vzájemného zápasu v bojích o záchranu v soutěži. Přestože do konce sezony zbývá ještě sedm kol, případný neúspěch by pro jedno či druhé mužstvo znamenal větší starosti do druhé poloviny jarních bojů. FK Bechlín začal s defenzivním rozestavením, ale docela aktivně. Po třech minutách se po chybě domácí obrany dostal do slibné pozice M. Suchý, ale stoper domácích stihl ještě zakročit. Domácí se postupně rozkoukali a začali hrát rychleji. K aktivitě jim pomohl také šťastný gól v osmé minutě, kdy dlouhá nákop domácího záložníka skončil k překvapení všech včetně hostujícího brankáře pod břevnem branky FK Bechlín. Dobříň se dostala do pohody, proti chybující obraně hostí si vytvořila množství šancí a během dalších třinácti minut vstřelila po zásluze další dva góly. Po druhém gólu v síti hostí musel navíc nuceně pro zranění opustit hřiště J. Nicek, kterého vystřídal V. Kotě. Sestava FK se změnila na systém 4-3-3 a odepisovanému Bechlínu tato situace paradoxně pomohla. Zvýšeným rizikem v útočné fázi dostal herně Bechlín dobříňské hráče pod tlak a výsledkem snahy hostí bylo snížení na 1:3 z kopačky L. Suchého ve 32. minutě zápasu. Další slibné situace sice hosté do přestávky nedotáhli, ale bylo znovu o co hrát.

Druhou půli začal Bechlín náporem, a přestože se domácí do otevřenější obrany pokoušeli hrát na brejky, svoje útoky nedotahovali do finální fáze. Bechlín dřel na všech pozicích a hrál se poměrně solidní fotbal. Ukázalo se, že když se jde štěstí naproti, samo se objeví. V 61.minutě se opakovala situace z prvního poločasu, byť v obráceném gardu. Dlouhý nákop V. Kotěho před branku domácích ze 35 metrů plachtil tak dlouho, až skončil v šibenici překvapeného brankáře domácích. Ti mírně znervózněli a hosté se tlačili před jejich branku. Soustavný tlak FK Bechlín byl přerušován drobnými zdržovacími manévry domácích, což je ovšem ve vypjatých zápasech normální. Několik průniků hostujících útočníků ani pokusů o střelbu ze střední vzdálenosti se však neujalo a poté, co samostatný průnik L. Suchého zastavil sporný ofsajd, již domácí pro ně cennou výhru ubránili. Bechlín si za bojovnost za velice nepříznivého stavu zaslouží pochvalu, ale body ze zápasu jsou ztraceny. Nezbývá než doufat v nastoupení lepší cesty v domácím zápase s Brňany.

Dobříň - FK Bechlín 3:2 (3:1)

Branky FK: 32. L. Suchý, 61. V. Kotě

Sestava FK: P. Barcal - J. Nicek (18. V. Kotě), M. Mazanec - P. Suchý, R. Tichý, M. Florian - P Carda, M. Tichý, T. Husák - M. Suchý, L. Suchý