logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Brňany 4 : 0

logo FK Bechlín

Po smolné porážce v Dobříni byla výhra nad Brňanami takřka povinností, pokud chce FK přemýšlet o záchraně v Okresním přeboru. Tuto povinnost ještě umocnila skutečnost, že tým Brňan přijel na poslední chvíli a navíc nastoupil pouze s deseti hráči. V úmorném vedru začali domácí zápas aktivněji, avšak místy dost nepřesně. Brňany se soustředily na dobrou obrannou práci a pokusy o brejkovou hru, jak jim velelo jejich nucené rozestavení. Přesto již v šesté minutě inkasovaly. Po pravé straně se prohnal jako blesk M.Suchý a M. Tichý ze sedmi metrů perfektním volejem uklidil míč k levé tyči hostujícího brankáře. Jestliže branka mohla mužstvo FK Bechlín uklidnit, opak byl pravdou. Tým i přes značnou převahu hrál nervózně, spálil do poločasu dvě tři tutovky a místy svými nepřesnostmi dával hostům možnosti k protiútokům, které však naštěstí vykryla velmi dobře hrající obrana domácích. Přesto všechno bylo jasné, že pokud se Brňanům nepodaří ve druhé půli zázrak, body by měly zůstat domácím.

O přestávce šel ze hřiště J. Nicek, který šetřil nedávno zraněný sval. FK Bechlín začal opět náporem, ale také pokračoval ve spalování příležitostí. V 56. minutě se však domácí dočkali dalšího úspěchu, když samostatný únik zakončil nekompromisní bombou kolem brankáře M. Suchý. Od této chvíle se již brňanští o nic zvláštního nepokusili, jejich starší hráči unavení velkým horkem se již soustředili pouze na bránění přijatelné prohry a tak mohl FK Bechlín do konce zápasu v klidu útočit a tato jeho snaha vyústila v další branky v síti hostí. Poslední čtvrthodinka utkání se dohrála pouze z povinnosti, oba týmy se evidentně těšili na pivo a párek. A tak diváky pobavil pouze T. Husák, který z malého vápna překopl nikým neatakován prázdnou branku hostí. Utkání nenadchlo, ale tři povinné body jsou pro domácí tým povzbuzením. Domácí hráči i trenér kladně ohodnotili bojovný výkon některých starších hráčů Brňan. Je škoda, že klub s tak dobrou tradicí upadá především díky nezájmu mladých hráčů. Přejeme Brňanům nové nadechnutí se k lepší budoucnosti jejich klubu.

FK Bechlín - Brňany 4 : 0 ( 1 : 0 )

Branky FK Bechlín: 6. M. Tichý, 63. D. Urbánek, 56. a 79. M. Suchý
ŽK FK Bechlín: 54. D. Urbánek, 71. R. Tichý

Sestava FK Bechlín: P. Barcal - J. Nicek (46. P. Suchý) - M. Mazanec, R. Tichý, M. Florian - P. Carda, M. Tichý, V. Kotě - M. Suchý, D. Urbánek, T. Husák