logo FK Bechlín

report ze zápasu

Lounky-Chodouny - FK Bechlín 4 : 1

logo FK Bechlín

Do Lounek jelo mužstvo FK s tím, že soupeř je tzv. "hratelný" se snahou získat nějaký ten kladný bodík do tabulky pravdy. A ukázalo se, že s domácími se dá hrát vyrovnaná partie bez ohledu na umístění obou týmů v tabulce. Hosté začali opatrněji a s defenzivní taktikou. Domácí se více tlačili dopředu, avšak v koncovce byli buď bezzubí, anebo naráželi na dobře pracující obranu hostí. Oba týmy si vytvořily náznaky dobrých příležitostí, avšak bez výsledného efektu. Přesto se do vedení dostali hosté. Rozhodčí Benda odpískal po evidentní ruce domácího hráče pokutový kop, jehož exekutor M. Mazanec se ve 36. minutě nemýlil a svou první brankou v sezóně poslal FK do vedení. Po vstřelené brance se hosté stáhli do obranné ulity, která umožnila domácím vyvinout tlak na jejich branku. Pasivita hostí byla v té chvíli snad až příliš velká a domácí toho využili. Po dvou nedůrazných hlavičkových soubojích ze strany bránícího FK v poslední minutě první půle domácí vyrovnali. Ještě chvíli předtím obdržel dost přísnou žlutou kartu za běžný zákrok M.Mazanec, což se do druhé půle ukázalo zásadní věcí.

Během přestávky nabádal trenér domácích hráče k disciplíně, protože předpokládal, že při nervóznějším průběhu hry se pan rozhodčí Benda nebude rozpakovat vyloučit jednoho až dva hostující hráče, tak jako se to již stalo při posledních dvou utkáních, které FK pod stejným sudím odehrál na hřištích soupeřů. Jinak dobře pískajícímu sudímu dal první možnost k udělení žluté karty svými nesmyslnými poznámkami k domácímu pomeznímu P. Suchý - mimochodem domácí pomezní mával precizně a velmi seriózně, stejně jako delegovaný pomezní. Přestože v otevřeně hraném utkání měl FK Bechlín v prvních dvaceti minutách tři jasné gólové šance a z hlediska hráčů se utkání jevilo jako vyhratelné, o všem se rozhodlo během šesti minut. Po faulu dostal druhou žlutou P. Suchý a zbytečně oslabil tým. Než se FK zkonsolidoval ve hře o deseti hráčích, nadějný průnik domácích zastavil faulem M. Mazanec a také on putoval po druhé žluté pod sprchy. Když po pěti minutách dostal oslabený tým hostí druhou branku, bylo jasné, kde zůstanou body. Přesto se zbytek mužstva snažil o senzaci a vypracoval si ještě dvě nadějné příležitosti k vyrovnání. Nepovedlo se a ke konci zápasu do naprosto otevřené obrany ještě dvakrát udeřili domácí a zvítězili.

Po zápase rozpoutal trenér hostí v kabině bouři, kterou si někteří hráči vyloženě zasloužili. Přestože věděli o háklivosti rozhodčího Bendy na jakékoliv řeči, obdrželi jsme čtyři žluté karty za hloupé diskuze. O tom, zda byla vyloučení přísná či nikoliv je zbytečné následně hovořit, všichni dopředu věděli, jak se na hřišti chovat. Disciplína je prvním předpokladem úspěchu. Tuto skutečnost si musí na hřišti uvědomit všichni, nejen hříšníci z tohoto utkání. Tyto excesy pak zkazí práci ostatních v týmu.

Lounky/Chodouny - FK Bechlín 4:1 (1:1)

Branka FK Bechlín: 36. M. Mazanec (pen.)

ŽK FK Bechlín: 45. P. Barcal, 49. R. Tichý, 39. a 68. (ČK) M. Mazanec, 54. a 62. (ČK) P. Suchý, 65. P. Carda

Sestava FK Bechlín: P. Barcal - M. Mazanec, J. Nicek - M. Florian, R.Tichý ( 53. J. Hrstka), P. Suchý - P. Carda, M. Tichý, T. Husák - M. Suchý (71. V. Kotě), L.Suchý