logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Žitenice 2 : 1

logo FK Bechlín

Do dalšího z existenčních zápasů poslal trenér domácích hráče s tím, že proti technicky velmi vyspělému soupeři musí na hřišti nechat všechny síly a vlastní nedostatky překonávat především bojovností. Přesto se od úvodního hvizdu žádné z mužstev nepouštělo do větších akcí. Hrál se pomalý a obezřetně vedený zápas, oba týmy evidentně nechtěli udělat chybu. Mírná aktivita na straně domácích přinesla v 11. minutě šanci L. Suchému, který lobem přehodil brankáře hostí, ovšem těsně minul i břevno branky. Z velmi podobné pozice o šest minut později se již M. Suchý nemýlil a tentokráte jeho lob v brance hostí skončil - 1:0. Kdo předpokládal, že hosté zvýší aktivitu, spletl se. Žiteničtí sice velmi pěkně kombinovali uprostřed hřiště - průprava některých jejich hráčů ze sálové kopané je velmi znát - ale chyběla jim vetší přímočarost a tah na branku v útočné fázi. Ani Bechlín svoje přednosti příliš neukázal, a tak jedinou nadějnou akci hostí vyřešil deset minut před koncem poločasu výborným vyběhnutím brankář domácích D. Urbánek. Brankáři obou mužstev vůbec byli až do konce utkání velkými oporami svých týmů.

Prvních dvacet minut druhé části utkání bylo v režii domácího týmu, který si vypracoval několik slibných šancí, ale ani L. Suchý a zejména J. Farkaš své tutovky neproměnili. Navíc se po sprintu zranila opora týmu M. Suchý a byl trenérem nuceně střídán. Domácí se začali strachovat o výsledek, přešli do pasivní obrany a Žitenice toho dokázali okamžitě využít. Ustupující hráči FK ponechali střelci Žitenic na velkém vápně příliš mnoho prostoru a D. Urbánek v brance uviděl míč až na poslední chvíli, kdy již nemohl efektivně zasahovat - 1:1. V tu chvíli se zdálo, že domácí možná neubrání ani jeden bod, který by beztak v jejich situaci byl málo. Hosté začali předvádět velmi dobrý fotbal, naštěstí pokračovali v překombinovávání vlastních akcí před velkým vápnem domácích a vyložených střeleckých pozic se nedostávali. Když se již zdálo, že utkání skončí nerozhodně, L. Suchý převzal v pokutovém území míč, obtočil se kolem bránícího hráče, který jej držením poslal k zemi, a rozhodčí odpískal pokutový kop. Nejzkušenější hráč domácího týmu M. Tichý z penalty strhl vedení na stranu FK, které se podařilo přes několik standardních situací hostí v samotném závěru již udržet. Domácí si za větší množství šancí vítězství asi zasloužili, ale Žitenice ukázaly, že jsou přeci jen fotbalovějším mužstvem.

FK Bechlín - Brňany 2 : 1 ( 1 : 0 )

Branky FK Bechlín: 17. M. Suchý, 87. M. Tichý
ŽK FK Bechlín: 63. P. Suchý, 71. R. Tichý, 76. M. Mazanec, 79. M. Tichý

Sestava FK Bechlín: D.Urbánek - J. Nicek, M. Florian ( 75. V. Kotě ), R.Tichý ( 81. P.Barcal ), M. Mazanec - P. Carda, M. Tichý, T. Husák - J. Farkaš, L. Suchý, M.Suchý (58. P. Suchý)