logo FK Bechlín

report ze zápasu

Litoměřice B - FK Bechlín 3 : 2

logo FK Bechlín

Do Libochovan na zápas s litoměřickou rezervou odjelo početně oslabené mužstvo FK Bechlín s obrannou taktikou. Úvod zápasu byl také v režii domácího týmu, který rychleji kombinoval a dostával hostující tým pod tlak. K tomu mu dopomohla i branka - nebranka ze čtvrté minuty utkání, kdy míč z kopačky hostujícího útočníka olízl břevno a pak následně zřejmě i tyč hostující branky a vypadl mimo ni. Hlavní rozhodčí však ze své pozice viděl gól a domácí se ujali vedení 1:0. Litoměřičtí i nadále předváděli pohledné kombinace, ale postupem času se hra přeci jenom trochu vyrovnala, byť domácí měli více ze hry. Ačkoli obrana hostí hrála poměrně dobře, nevyvarovali se hostující hráči chyby ve středu hřiště a následné nedůslednosti při bránění centrujícího hráče, jehož přihrávku v pohodě zúročil ve 26. minutě útočník domácích ke zvýšení náskoku. Přesto hosté nerezignovali a velmi dobře hrající Lukáš Suchý snížil po průniku Martina Tichého ve 35. minutě na 2:1. Škoda jen, že se při poločasové absenci M.Suchého nedařily týmu FK trestné kopy, které mohly ještě před poločasem vést k úpravě skóre.

Do druhého poločasu vystřídal zraněného T. Husáka také na zcela zdravý M. Suchý. Trenér hostí nabádal hráče zadních řad k pečlivosti v obraně, s tím, že není nereálné na hřišti velmi dobrého soupeře uhrát i překvapivý výsledek, popř. přijatelnou prohru, pokud jde o skóre, které v závěrečném účtování sezóny může hrát svou ne nepodstatnou roli. Domácí začali opět náporem, který trval až do 60. minuty hry, kdy po křížmé střele z pravého křídla upravili na 3:1 ve svůj prospěch. Poté hra plynula v poklidném tempu, které ovšem domácí ukolébalo a devět minut před koncem utkání snížil M. Suchý po přihrávce L. Suchého do prázdné branky na 3:2. FK poté vyvinul překvapivě velký nápor na domácí branku, avšak své dvě nadějné příležitosti ke srovnání stavu již nevyužil. Domácí si výhru zasloužili, ač se o ni museli do poslední minuty strachovat. V týmu hostí odehráli velmi dobré utkání L. Husák a především L. Suchý, který ke svému pravidelně bojovnému výkonu přidal i klid v koncovkách akcí, což se ukázalo důležité především pro následující domácí zápas s Lukavcem.

Litoměřice - FK Bechlín 3:2 (2:1)

Branky FK Bechlín : 35. L. Suchý, 81. M. Suchý

ŽK FK Bechlín : 42. R. Tichý

Sestava FK Bechlín: P. Barcal - J. Nicek, M. Mazanec - M. Florian, R. Tichý, P. Suchý - P. Carda, M. Tichý, T. Husák (46. M. Suchý) - L. Suchý, L. Husák