logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Lukavec 2 : 1

logo FK Bechlín

Pro domácí se další z existenčních zápasů nezačal dobře. Poměrně útočné rozestavění proti výborně hrajícímu soupeři nestačilo a Lukavec hrající o body zaručující pro něho definitivu záchrany hrál rychleji, důrazněji a také s větším přehledem. Výbornému výkonu hostí v prvním poločase se domácí bránili především bojovností, která však přecházela při vědomí důležitosti zápasu až v křeč. Soupeř si vydobyl během několika minut na hřišti respekt, domácí málo kombinovali, vzájemná komunikace na hřišti vázla. A tak jen suverénní výkon domácího gólmana Davida Urbánka a také neklid v koncovce u hráčů Lukavce nepřinesly změnu skóre, ačkoliv zejména dvě hlavičkové příležitosti hostí brankou zaváněly. V prvních dvaceti minutách hry zaslouží za svůj výkon v dresu domácích absolutorium kromě brankáře Urbánka již jen M. Florian a především kapitán týmu M. Suchý, který na své poměry skutečně dřel. Domácí zahrozili až ve 23. a následně ve 29. minutě utkání, kdy své solidní šance neproměnili L. Suchý a J. Hrstka a poté i M. Suchý. Přesto druhá část první půle zvýšila sebevědomí a bojovnost týmu, mimo jiné i kvůli několika sporným rozhodnutím sudího.

Přestávka měla domácím posloužit hlavně k uklidnění. Avšak hosté pokračovali po pauze ve velmi dobrém fotbalu, který po šesti minutách korunovali brankou. Míč se po hlavičce hostujícího hráče odrazil od břevna směrem k čáře domácí branky a odtud zpět do pole. Rozhodčí však neváhal a sporný gól uznal. Tím si popudil proti sobě velkou část domácích diváků, kteří nemohli přenést přes srdce i další výroky proti domácím. Nervózní průběh zápasu však domácí hráče kupodivu semknul. Obrana se z ničeho nic stala neprostupnou, výtečně začali hrát oba krajní beci Florian a Mazanec. Stoper Nicek ve spolupráci s výborným gólmanem Urbánkem zbytek obrany dirigovali. Záloha si začala věřit a všichni "jezdili" jako motorové myši. Rozehrál se Honza Hrstka ve středu útoku a začal sbírat dlouhé míče. O obou křídelních útočnících netřeba zvlášť mluvit. M. Suchý pokračoval ve výborném zápase z první půli a na své skvělé vystoupení z Libochovan začal navazovat L. Suchý. V jeho podání se dá vůbec hovořit o nejlepším poločasu, jaký kdy odehrál při svém hostování v Bechlíně. A odměna se dostavila. Na rohový kop M. Suchého si v 61. minutě naskočil dvojmo tísněný L. Suchý a hlavičkou za sebe vyrovnal. Avšak ani Lukavec nesložil zbraně a nadále byl velmi nebezpečný, M. Mazanec dokonce vyhlavičkoval střelu mířící do branky domácích. Bechlín vystřídal a nově příchozí L. Husák po chvilkovém rozkoukávání se zapadl svým přístupem do hry. Rozpoutala se fotbalová bitva, kterou svým perfektním trestným kopem z 25 metrů rozhodl v 78. minutě M. Suchý. Téměř vymetl šibenici hostující branky. Lukavec po inkasovaném gólu znovu zatlačil a domácí nadále bojovali o velmi cennou výhru. Při tlaku hostí mohl zvýšit domácí vedení P. Carda, ale jeho střela, stejně jako i další trestný kop M. Suchého skončily těsně vedle brány. V totálně nervózním konci zápasu ještě sudí daroval hostům dva přímé kopy, ale když ve čtvrté minutě nastavení ukázal ještě minutu navíc a po dalších třech minutách utkání ukončil, zůstaly zřejmě nakonec zcela zaslouženě body domácím.

FK Bechlín - Lukavec 2 : 1 ( 0 : 0 )

Branky FK Bechlín: 61. L. Suchý, 78. M. Suchý
ŽK FK Bechlín : 21. M. Suchý, 24. M. Tichý, 73. R. Tichý, 82. P. Carda, 85. D. Urbánek

Sestava FK Bechlín: D. Urbánek - M. Mazanec, J. Nicek, R. Tichý, M. Florian - P. Carda, M. Tichý, V. Kotě - M. Suchý, J. Hrstka (70. L. Husák, 88. P. Suchý), L.Suchý