logo FK Bechlín

report ze zápasu

Sokol Vražkov - FK Bechlín 1:3

logo FK Bechlín

Po dvaceti minutách bylo rozhodnuto. Slaboučký Vražkov se fotbalově na nic nezmohl a již po čtyřiceti vteřinách prohrával po pěkné akci 0 : 1. Rychlé uvolnění vyšperkoval přesnou přihrávkou z pravého křídla L. Točín a Michal Florian bezpečně doklepl míč do sítě domácích. Za další tři minuty se kolem domácího stopera obtočil L. Suchý a netradičně levou nohou navázal na své střelecké úspěchy z předchozích zápasů. Když v 19. minutě velmi dobře hrající Láďa Točín zvýšil svou první brankou v sezóně na 3:0 pro hosty, bylo o osudu zápasu alespoň co dělby bodů rozhodnuto. Zdálo by se, že k utkání nelze již více napsat. Bohužel pro fotbal zde výčet pěkných herních situací končí.

Má-li někdo z příznivců zájem navštívit ZOO, nemusí se trmácet do Prahy, Ústí nebo Liberce. Stačí projet Krabčice a Rovné a objet Říp. Na hřišti ve Vražkově si pak za deset korun může skutečně užít. Nelze však doporučit brát sebou děti, neboť některá zviřátka ve Vražkově se dokonce naučila mluvit. Omlouvám se předem všem slušným obyvatelům Vražkova, ale něco podobného skutečně nikdo z hráčů ani funkcionářů FK ještě nezažil. Asi ve třetí vteřině utkání začal místní "trenér" se skutečným koncertem. Jeho "povzbuzování" domácího týmu přešlo ihned po první obdržené brance v nechutné nadávání rozhodčímu, protihráčům i lavičce hostí. Vulgarity nejhrubšího zrna ze sebe sypal jednu za druhou a věřte, že mu to vydrželo celý zápas. Pokud byl tento člověk "pod vlivem" nelze zcela jistě potvrdit, ale ani tento fakt by ho neomlouval. Na fotbale se občas nejde pro ostré slovo daleko, ale v tomto případě se skutečně jednalo o neuvěřitelnou smršť. Pokud byste asi ze dvanácti tisíc slov, které pan "trenér" během zápasu vypustil, vyškrtali urážky, zbylo by Vám pouze několik spojek a předložek, a to ještě špatně gramaticky použitých. Hecování pana "trenéra" našlo odezvu i u domácích hráčů. Protože na hosty nestačili především rychlostí a důrazem při hře s míčem, uchýlili se k ubohé brutalitě. Není to ze strany FK nějaký brekot, na těchto stránkách se snažíme být podle mého i k soupeři objektivní. Ale tři zranění hráči, z toho Pavel Carda již dnes po operaci komplikované zlomeniny klíční kosti, hovoří za vše. FK je bohužel nuceno podniknout příslušné kroky prostřednictvím disciplinární komise a na hráče L. Szatvara podat pro úmyslné ublížení na zdraví trestní oznámení, které již dnes podle judikatury Nejvyššího soudu ČR může být řešeno soudně a ne pouze v rámci disciplinárního řízení fotbalových orgánů. Vidíme v tom jediný způsob, jak očistit výkonnostní fotbal, kde by mělo jít především o zábavu, od primitivní zákeřnosti a brutality. Vždyť úmyslně zraněný hráč přijde nejen o celou půlku sezóny, ale především o výdělek v zaměstnání, nehledě na další omezení jeho civilního života.

Sokol Vražkov - FK Bechlín 1:3 (0:3)

Branky FK Bechlín: 1. M. Florian, 4. L. Suchý, 19. L. Točín

ŽK FK Bechlín: 27. M. Mazanec, 60. R. Tichý, 80. V. Kotě

Sestava FK Bechlín: P. Barcal - P. Suchý, M. Mazanec, J. Nicek, R. Tichý (61. L. Husák)- P. Carda (3. V. Kotě), M. Tichý, M. Florian - L. Točín, L. Suchý, M. Suchý