logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Sokol Bříza  4:2

logo FK Bechlín

Largo desolato !!! Po sérii zranění a pracovních povinností hráčů v zahraničí bylo ještě hodinu před zápasem připraveno pouze osm domácích hráčů. Sedm hráčů základní sestavy bylo mimo. Proto patří dík záskokům Petra Cardy (39 let) a mladému Honzovi Barákovi, kteří odehráli po letech nečinnosti své další mistrovská utkání. A nutno dodat, že na jedničku. Bříza měla být outsiderem, ale zahrála dobře. Než se prakticky od základu nově složený tým FK rozkoukal, prohrával doma 0 : 1. Hráči se nemohli dostat do tempa a v utkání se trápili. Přesto vyrovnal z penalty M. Mazanec a do poločasu se podařilo z jedné z nemnoha domácích šancí zvýšit M. Suchému na 2 : 1. Bříza ovšem nerezignovala a proti oslabenému domácímu týmu vycítila šanci. Do poločasu také hosté vyrovnali, ale odcházeli oslabeni po správném vyloučení hráče Krajníka po dvou žlutých kartách.

Ani Bechlín ve druhé půli nehrál dlouho v jedenácti. Pro zdravotní problémy odešel ze hřiště J. Barák a po chvíli šla Bříza téměř do vedení, branka však sporně nebyla uznána pro centr zpoza základní čáry. Přesto již předtím začal mít FK více ze hry a také poměrně dost šancí. Nakonec přeci jen o výsledku rozhodla zkušenost a M. Tichý poslal domácí do vedení. Rozzlobení hosté se dožadovali odpískání penalty ve svůj prospěch, ale tentokráte o faktu, že k faulu bránícího domácího hráče došlo před pokutovým územím nebylo pochyb. V 78. minutě měl na kopačce rozhodnutí utkání domácí L. Husák, ale díky balistickému zázraku překopl z 28 centimetrů prázdnou hostující branku. Vše si však vynahradil o čtyři minuty později, kdy s přehledem uklidil do sítě míč vyražený gólmanem hostí. Výhra domácích byla spíše vydřená a nedala mnoho důvodů k přebujelé radosti domácích. Hráčská krize snad bude v nejbližších dnech ale překonána a FK bude moci dokázat svou skutečnou tvář.

FK Bechlín - Sokol Bříza 4:2 (2:2)

Branky FK Bechlín: 21.(pen.) M. Mazanec, 31. M. Suchý, 69. M. Tichý, 82. L. Husák

ŽK FK Bechlín: 62. M. Florian, 69. M. Tichý, 79. R. Tichý

Sestava FK Bechlín: P. Barcal - M. Mazanec, R. Tichý, L. Husák, M. Florian - P. Točín, M. Tichý, P. Carda - L. Točín, M. Suchý, J. Barák