logo FK Bechlín

report ze zápasu

Podřipan Rovné "B" - FK Bechlín 1:6

logo FK Bechlín

Béčku Rovného se letos zatím příliš nedaří, ale přesto FK Bechlín na větrnou hůrku odjížděl s vědomím, že boj o body nebude jednoduchý. Do studeného počasí a na místy deštěm skrápěný trávník poslali trenéři FK tým v rozestavení 4 - 4 - 2 s cílem eliminovat kombinační přednosti domácích. Úvod utkání byl vyrovnaný, domácí hráli pěkný kombinační fotbal, hosté byli zase o něco přímočařejší v útoku. Ačkoliv spolupráce čtyřčlenné zálohy Bechlínu nefungovala tak, jak bylo určeno trenéry před zápasem, šel FK do vedení po velmi pohledné akci na jeden dotek po ose M.Tichý - L. Suchý - M. Suchý, kdy posledně jmenovaný přízemní střelou z hranice velkého vápna prostřelil v 17. minutě domácího brankáře. Avšak již za osm minut bylo vyrovnáno. Také domácímu střelci sedla rána zpoza šestnáctky a jinak spolehlivý J. Vašák neměl šanci. Poté domácí převzali iniciativu ve středu hřiště, ale k dalšímu ohrožení branky domácích se prakticky nedostali. Bohužel již ve 28. min. musel pro svalové problémy hostujícího stopera trenér FK střídat a proto vsadil vše na ofenzivu. Míra Suchý se posunul ke dvěma svým parťákům v útoku a výsledkem bylo jeho zvýšení skóre ve 39. minutě, kdy chytře obešel domácího gólmana a do prázdné branky zavěsil. Přesto se hosté do poločasu strachovali o vedení, neboť snížení počtu záložníků umožnilo Rovnému mít převahu ve středu hřiště.

Také začátek druhé půle byl ze strany FK poněkud rozháraný, ale tým se začal rozjíždět k velmi dobrému výkonu. Svůj samostatný nájezd ještě sice neproměnil L. Točín, ale snaživého soupeře zlomil L. Suchý, který svým neúnavným napadáním donutil domácího stopera k chybě, odebral mu míč a svůj nájezd na brankáře zakončil v 62. minutě s přehledem pěkným přehozením gólmana. Tým domácích šel do většího rizika, ale po ztrátě míče se již neměl sílu vracet, takže obránci domácích zůstávali na holičkách. Toho využili výborně hrající útočníci hostí. V 71. min. opět lišácky vymazal gólmana ze hry M. Suchý a druhým gólem do prázdné branky pojistil vedení hostí. Pak předvedl další z balistických zázraků M. Tichý, ale míč v brance neskončil. Gólu se po parádní přihrávce dočkal i výborný L. Točín a výsledek pečetil opět do prázdné branky po přihrávce M. Suchého Lukáš Suchý, který stačil na malém vápně dobrzdit a míč zpracovat. Pochvalu zaslouží spolehlivá obrana, domácí neměli vyložené šance, a také skvěle hrající M. Tichý, P. Veselý i P. Točín v záloze. K útoku není co dodat, všichni hráči se zapsali do střelecké listiny, což trenéry i tým vždy musí potěšit.

Podřipan Rovné "B" - FK Bechlín 1:6 (1:2)

Branky FK Bechlín: 17., 39., 71. M. Suchý, 62., 90.+1. L. Suchý, 79. L.Točín

ŽK FK Bechlín : 17. M. Mazanec, 29. M. Tichý, 70. J. Hrstka

Sestava FK Bechlín: J. Vašák - J. Nicek (28. J. Hrstka), M. Mazanec, R. Tichý, M. Florian - P. Veselý, M. Tichý, P. Točín (75. L. Husák) - L. Točín, L.Suchý, M.Suchý