logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - SK Dušníky-Přestavlky  2:1

logo FK Bechlín

Poslední utkání podzimní části sezóny se hrálo za studeného a deštivého počasí, naštěstí trávník na bechlínském hřišti jakž takž vydržel. Přes hrbolatý terén však obě mužstva odehrála poctivé a na třetí třídu kvalitní utkání. V prvním poločase byli lepším týmem domácí. Hosté se soustředili více na dobrou obranu v níž velmi dobrý výkon odvedl především stoper Pugr, který hrál s velkým přehledem. Domácí měli více míč na svých kopačkách avšak bolest s přechodem do finální fáze útoků z předchozích zápasů přetrvávala. Přesto FK několikrát ohrozil branku hostí, především střely M. Tichého a J. Nicka volaly po gólu, ale radost domácím vždy překazil výborný brankář Polívka. Přesto se domácí chvíli před poločasovým hvizdem dostali do zaslouženého vedení. Snad poprvé v zápase se pořádně rozběhl M. Suchý a jeho vyraženou střelu doklepl za záda hostujícího gólmana zkušený M. Tichý. Velmi dobře v první půli hráli zejména R. Tichý, P. Veselý a P. Točín.

Jestliže si domácí za první půli vedení zasloužili, druhá půlka byla z jejich strany dost o štěstí. Jako již poněkolikáté upadl tým do jakési letargie a hosté vycítili šanci. Začali se více tlačit před branku domácích, naštěstí pro ně však nebyli přesní v koncovce a spoustu nadějných příležitostí odvrátil spolehlivý obránce M. Mazanec. Bechlíským se naopak ujal jeden z mála dotažených protiútoků, kdy obrana hostí zapomněla na levém křídle M. Suchého. Ten sice s první střelou neuspěl, ale doběhl rotující míč a zblízka překonal brankáře hostí podruhé. Jestliže vstřelená branka mohla domácí uklidnit, opak byl pravdou. Záloha se zbytečně stáhla k bránění dvougólového náskoku a dovolila hostím ještě více přitlačit k brance domácích. A hostující Havránek také po zmatku v domácím vápně po rohu hostí dorážkou snížil. Závěrečná dvacetiminutovka byla ve znamení převahy hostí a křečovitého výkonu domácích, kteří však vítězství nakonec udrželi, ačkoli by si hosté za výkon ve druhé půli zřejmě bod zasloužili. Podzimní část lze z celkového pohledu hodnotit příznivě, ačkoliv je nepochybné, že soupeři se sami porážet nebudou a během zimní přestávky je nezbytné navázat na kvalitní přípravu z před dvou let.

FK Bechlín - SK Dušníky-Přestavlky 2:1 (1:0)

Branky FK Bechlín: 40. M. Tichý, 64. M. Suchý

ŽK FK Bechlín: 26. R. Tichý, 35. M. Tichý

Sestava FK Bechlín: J.Vašák - J. Nicek, M. Mazanec, M. Florian, R. Tichý - P. Veselý, M. Tichý, P. Točín (60. V. Kotě) - L. Točín, L. Suchý, M. Suchý