logo FK Bechlín

souhrn pěti zápasů

Po pětině soutěže pátí

logo FK Bechlín

Je odehráno prvních pět kol podzimu a náš klub se přes mizerný začátek v soutěži drží docela v pohodě. Po letních problémech, zaviněných komplexem vícecennosti některých hráčů a trenéra, se tým opět zkonsolidoval pod vedením staronového kouče Petra Jeneše, který k týmu přišel z klubu Einchlast Frankwurst. Bývalý trenér M. Podrápský přešel v klubu na funkci pokladníka, nákupčího, bafuňáře, vrchního rádce a vedoucího všech mužstev, což plně uspokojuje jeho vášeň sběratele funkcí. Zároveň donutil předsedu klubu jmenovat ho nečestným prezidentem, což nelibě nese jistý Klaus.

Prvním zápasem v Lounkách se náš tým v novém ročníku představil coby cirkus Humberto a odvezl si bůra za 45. minut. Po sérii zranění nenastoupilo mužstvo Bechlína do druhého poločasu a výsledek 5 : 1 pro domácí byl ponechán v platnosti. Následný večerní program na "Prázdninovém rozloučení" zvládli zástupci klubu ovšem na jedničku. Jediný gól utkání za náš klub vstřelil Martin Tichý za stavu 3:0 v náš neprospěch a po dvou našich neproměněných "loženkách" nás do poločasu Lounky znectily. Vadou utkání bylo těžší zranění Míry Suchého, který poté na tři zápasy chyběl.

Druhé utkání hrané opět na soupeřově hřišti se našim barvám vyvedl lépe. Vyhráli jsme v Račicích 3:0, ačkoli je pravdou, že domácí nastoupili s devíti hráči, k nimž se postupně přidávali další. Bechlín dal gól, Račice poslali do hry desátého plejera. Bechlín zvýšil na 2:0 a Račický trenér nevydržel a doplnil tým do kompletní jedenáctky. Po poločase se hrál průměrný, ale vyrovnaný fotbal a Bechlín již zvýšil jen z penalty za faul na pronikajícího Pavla Cardu. Tým však našel překvapivého bombera - Honzu Hrstku, který vstřelil hattrick. O jeho kousku již dnes koluje díky lidové slovesnosti po obci veršovaná a zhudebněná sága. Zde je úryvek z třetí části ságy:

Píseň o hrdinné pentli Janese Hrzansona
text: lidová tvořivost nápěv: Krtek (Buty)

  1. Z vápna se vynořil Krtek
    Cardika kosou vzal
    byla to strašlivá špína
    červenou sudí dal

  2. Chtěl se na ni podívat
    ale byla tam tma
    dneska už nebudeš chytat
    řekla mu maminka

    Ref.
    A už cválá Hrzán s dredovým copem
    jistě si poradí z penalty kopem
    K šibenici míří, šajtli vypálí,
    ano je to hattrick, tým ho vyválí

    Ref.
    Po zápase bomber si sirku rozhoří
    zapálí si jointa a klidně hovoří
    hovoří a kouří, bajky vypráví
    když tu v stínu pípy náhle uvidí

    sbor: Pivó, pitó..... nylón, silón......

    Dobře to zapadá, joint a lopata.

  3. Lopata do země jede
    otvírá se škvírka
    na zápas každý už jebe
    všichni až na Krtka

    sbor: Fajn joint!

Třetí zápas byl svojí kvalitou velmi dobrý. Na bechlínský trávník nastoupil tým Polep, ve kterém nehraje nikdo z Polep. Po tuhé bitvě, ve které vstřelil ve druhé půli naši branku zkušený Martin Tichý, hosté srovnali na konečných 1:1, ale mohli být za bod rádi. Oslavovaný bomber z minulého kola bohužel neproměnil penaltu z úvodu zápasu, ani tutovku hlavou.

Čtvrté utkání na tvrdém hřišti v Bříze, mělo z naší strany nedobrou úroveň, a to po sedmdesát minut. Bechlín začal hrát fotbal až po obdržené brance, ale domácí dobře bránili. Nakonec v závěru zápasu otočil utkání stoper Milan Mazanec, který proměnil penaltu za faul na výborného Céďu a pět minut před koncem proběhl celé hřiště a nadvakrát s meziodrazem o břevno zajistil Bechlínu těsné, ale cenné vítězství 2:1.

Minulé utkání se našemu týmu vydařilo ze všech nejlépe, a to především herně. Na domácím hřišti jsme fotbalově jasně předčili oslabené Střížovice a pěkné utkání vyhráli 3:1, když se trefili M.Tichý, T. Cedrych a po kratší odmlce opěr bomber. K utkání již po zranění nastoupil M.Suchý a jeho přítomnost byla znát. Bechlín odehrál ve všech řadách povedený zápas.

Celkově je tedy bilance solidní, na první místo ztrácíme bod, důležitější však je, že do klubu již opět patří Honzové Písek a Hlušička, které nám uvolnil Předonín. Snad ještě radostnější je podzimní účinkování naší přípravky, která prozatím vyhrála bez ztráty bodu své dva turnaje.

Příští reporty již budou tradičně psány k jednotlivým zápasů a událostem zvlášť.

Bechlínu a návštěvníkům našich stránek zdar...