logo FK Bechlín

report ze zápasu

SK Předonín - FK Bechlín  1:1

logo FK Bechlín

V prvním kole zajížděl tým FK Bechlín k prvnímu ze tří po sobě jdoucích zápasů na hřištích soupeřů pouze "přes kopec" do místní části Předonín. Jako obvykle diváci očekávali sportovně vyhrocené derby obou místních klubů, ale nakonec se utkání odehrálo v podobném duchu jako poslední duel předchozí sezóny, tedy v poklidu a fér atmosféře.

Na hře obou mužstev byla zpočátku vidět absence několika hráčů základních sestav, která se při brzkém začátku sezóny v letních měsících stává takřka pravidlem. Brigády a dovolené dělají prostě své. Předonín byl zpočátku asi deset minut aktivnější, k čemuž přispělo přeci jen defenzivnější rozestavení hráčů FK Bechlín i snaha mladíků v dresech domácích se předvést. Na obou stranách však bylo jen minimum šancí, a tak se přeci jen nakonec po první vážnější akci dostali do vedení hráči Bechlína, kdy po pěkné kombinaci od středu hřiště na několik málo dotyků po přihrávce Pavla Cardy skóroval zblízka M.Suchý. Domácí se snažili, ale přes pozornou obranu FK se dostávali jen zřídka, zato však podvakráte ohrozili branku hostí pěknými střelami z dálky, které ovšem výborně likvidoval Petr Točín v brance Bechlína. Přes několik slibně rozjetých brejků neskórovali do přestávky ani hosté, a tak hubené vedení FK vydrželo do přestávky.

Po přestávce se hrál podivný fotbal plný nakopávaných míčů z obran do útoků, avšak útočníci obou mužstev se proti vícečlenným obranným valům prosazovali jen velmi sporadicky. Přesto Bechlín postupně utlumoval svoji aktivitu, ačkoliv v rozmezí 65. až 75. minuty mohl zvýšit své vedení a zřejmě tak definitivně zlomit zápas ve svůj prospěch. Zejména obrovská šance mladého Honzy Píska volala po přihrávce před prázdnou branku více než po samostatném zakončení z úhlu malého vápna. Nakonec se pasivita v předních řadách FK Bechlín nevyplatila a domácí po průniku výborně hrajícího Dvořáka vyrovnali v kabinách FK Bechlín velmi dobře známým Hlušičkou do prázdné branky šest minut před koncem na závěrečných 1:1. Dělba bodů je asi nakonec zasloužená, byť pro FK Bechlín jde spíše než o zisk bodu na hřišti soupeře o ztrátu dalších možných dvou. V dalších zápasech sezóny totiž bude tým SK Předonín jistě podstatně silnějším protivníkem.

Z mužstva FK Bechlín zaslouží přísnější měřítko M.Mazanec, solidně zahrála obrana, v útočné fázi byla znát malá trénovanost při hře s míčem.

SK Předonín - FK Bechlín 1:1 (0:1)

Branka FK Bechlín: 12. M. Suchý

ŽK FK Bechlín: 88. D. Volf

Sestava FK Bechlín: P. Točín - P. Jeneš, P. Carda, M. Mazanec, R. Tichý - J. Písek, D. Volf, M. Tichý, T. Husák - J. Nicek, M. Suchý