logo FK Bechlín

report ze zápasu

SK Židovice - FK Bechlín  1:6

logo FK Bechlín

Druhé ze tří úvodních utkání na hřištích soupeřů zavedlo tým FK Bechlín do Židovic, které doma rozhodně rozdávají jen zřídka. Avšak utkání zastihlo tým Bechlína ve výborné pohodě. Po úvodním oťukávání, kdy se hra odvíjela především ve středu hřiště a částečné nejistotě v obranných řadách FK, kdy obránci zbytečně dvakrát podcenili dlouhé výkopy domácího brankáře, se začal FK Bechlín prosazovat kombinační hrou na jeden dotek, která dělala domácím značné problémy a také je trochu otrávila, protože si fotbal příliš nezahráli. Ačkoliv záloha i útok domácích bojovaly, obránci Židovic svým ležérním přístupem a nejistou rozehrávkou sami několikrát zavařili jinak velmi dobrému brankáři Laukovi. A tak mezi dvacátou a čtyřicátou minutou FK Bechlín třikrát udeřil prakticky do prázdné branky. Dvakrát skóroval zkušený M.Tichý, jehož branka na 0:3 z pohledu domácích byla výstavní. Z velkého vápna balistickým zázrakem přehodil mazácky Míšu Lauka. Také druhý gól, jehož autorem byl J.Písek padl po hezké akci na jeden dotek, jež začala od půlící čáry pěkně hrajícím Pavlem Helclem, posilou z bohužel zaniklého tradičního týmu Libkovic.

Ve druhé půli pokračoval FK Bechlín v parádním výkonu, přestože trenér vystřídal a dal šanci dalším hráčům. Ti navázali na výkony svých předchůdců, a přestože domácí snížili po penaltě za nešťastnou ruku M.Mazance, další tři góly v jejich síti nenechaly nikoho na pochybách o vítězi tohoto střetnutí. Po gólu přidali M.Suchý, skvělý M.Tichý, který tak "na stará kolena" opět jednou zkompletoval hattrick a penaltu si naopak vychutnal na druhé straně M.Mazanec. Drtivé vítězství není překvapivé, FK Bechlín byl fotbalově v tomto utkání lepší. Nutno ovšem dodat, že tým Židovic nejsou žádní nazdárkové a vítězit zejména na jejich hřišti se nepodaří každý den. Jen domácím tentokrát opravdu asi vyhořela obrana a brankář na vše sám nestačil. Podle našeho názoru ale už v příštím zápase Židovice budou doma opět bodovat. Potěšitelný výkon FK Bechlín podtrhuje skutečnost, že se do sestavy dostali další mladí hráči s jejichž výkonem panovala spokojenost.

SK Židovice - FK Bechlín 1:6 (0:3)

Branky FK Bechlín: 18., 39., 58. M. Tichý, 26. J. Písek, 63. M. Suchý, 79. M. Mazanec

ŽK FK Bechlín: 85. M. Mazanec

Sestava FK Bechlín: P. Točín - J. Nicek, M. Fůra, M. Mazanec, P. Carda - P. Helcl, D. Volf (65. T. Petrásek), J. Písek, T. Husák (46. R. Tichý) - M. Tichý, M. Suchý