logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Polepy - FK Bechlín  3:4

logo FK Bechlín

Dotřetice zápas venku, dotřetice body !!!! Potřetí oblékl tým FK Bechlín červenobílé dresy nových sponzorů společnosti VAM a potřetí za sebou venku bodoval. Tentokráte na hřišti jednoho z favoritů soutěže, týmu Polep. A na to, jak hosté začali mizerně, se jadná o malý fotbalový zázrak. V prvních pěti minutách to vypadalo, že Bechlín naváže na skvělé představení ze Židovic. Domácím prakticky nepůjčil míč. Ale projevilo se také, že na hřišti Polep se nám dobře nehraje. Trávník je velmi kvalitní, ale také oproti jiným hřištím v okrese mimořádně pomalý. A tak se začaly projevovat vedle kladů hry Bechlína i některé nectnosti, jako malý cit pro sílu přihrávky podle momentálního terénu a zbytečná kombinace či kličkování tam, kde je potřeba jednoduchá a rychlá rozehrávka. A mimořádně zkušený tým Polep toho beze zbytku začal využívat a jeho šance se rodily jako na běžícím pásu, pohříchu pokaždé po ztrátách míče hostujících hráčů ve středu hřiště. Nedobrá přihrávka či klička navíc, ztráta balonu, rychlý protiútok domácích s přečíslením a bylo vymalováno. Do třicáté minuty po brejku, perfektním trestném kopu a hlavičce z brejku vedli domácí 3:0, moudrý starý muž v obecenstvu směrem k naší lavičce prohlásil s vážnou tváří, že v Polepech se prostě nevyhrává a Bechlín byl zralý na ručník. Ale my jsme si řekli: NE !! Naději vykřesal hezkým proměněným trestňákem před přestávkou M.Suchý a vlil alespoň kapku naděje na bodík za remízu.

V kabině se nespustil ani obvyklý trenérský řev. Kouč hráčům v pohodě vytknul chyby, upozornil je na nutnost změny hry, hlavně její zjednodušení směrem dopředu a také pravidlo, že zajíci se počítají až po honu, i když takto to přesně neřekl, protože dané úsloví osobně nezná :-) Majstštykem ovšem bylo zařazení "Zabijáka Krtků a Račického Kata" Honzy Hrstky do středu útoku, kde, přestože toho tento hráč extrémně tolik nenaběhá, je platnou posilou při udržení míče a hlavně při koncovce akcí. Domácí po nástupu do druhé půle nevěřili vlastním očím, když po čtyřech minutách putoval míč na jeden dotyk po ose T.Husák, M.Suchý a "bomber" Hrstka a poslední jmenovaný z malého vápna z voleje zavěsil pod břevno domácí branky. Domácí si ještě nestačili vytknout všechny chyby před druhým gólem Bechlína, když domácí stoper nesprávně hlavičkoval slabě domů a rozeběhnutý M.Suchý odebral brankáři před rukavicemi míč a pohodlně zavěsil do prázdné branky domácích. Avšak Polepy nejsou klub vyjukaných zajíců a zkušení hráči začali o to více tlačit na branku hostí, zvláště, když FK Bechlín dohrával dvacet minut o deseti bez vyloučeného M.Mazance. Série zbytečných řečí hráčů Bechlína vůči všemu okolo a několik žlutých karet vyústilo v tento nepříjemný moment. Bechlín se soustředil na ubránění remízy, které vzhledem k vývoji zápasu by byla zlatá, avšak od pohromy ho zachránil jen opravdu mimořádný výkon mladého P.Točína v bráně a střelecká nemohoucnost domácích. Skvěle si vedl v obranné činnosti David Volf. Tři minuty před koncem utkání po opakovaně rozehrávaném rohovém kopu si křikl domácí brankář obvyklé "mám", ale neměl. J.Hrstka se prosadil ve vzduchu a napůl temenem napůl zády propasíroval míč do sítě domácích počtvrté (pozn. red. komise historiků a statistiků FIFA po shlédnutí záznamu později přidělila branku M.Tichému, jelikož po hlavičce J.Hrstky to byly záda jeho a ne hlavičkujícího "bombera":). Pak se již jen dvakrát domácí Fibich pokusil o hereckou vložku ve vápně hostí a velmi přesný rozhodní Biolek zápas ukončil. Zvítězil šťastnější, ne lepší tým, ale taková vítězství se cení a psychicky pozdvihnou celý tým. Sedm kladných bodů v tabulce pravdy je pěkným rozjezdem do nové sezony.

FK Polepy - FK Bechlín 3:4 (3:1)

Branky FK Bechlín: 37. a 52. M. Suchý, 49. J. Hrstka, 87. M. Tichý

ŽK FK Bechlín: 32. a 70. (ČK) M. Mazanec, 59. T. Husák, 66. J. Nicek, 78. L. Točín

Sestava FK Bechlín: P.Točín - M. Fůra (46.J.Hrstka), J. Nicek, M. Mazanec, P. Carda - P. Helcl (77. T. Petrásek), D. Volf, J.Písek (38. L. Točín), T. Husák - M. Tichý, M. Suchý