logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Sokol Straškov-Vodochody B  2:0

logo FK Bechlín

V posledním utkání první třetiny podzimní části soutěže si FK Bechlín konečně zahrál také na svém hřišti. Pavlem Cardou dobře připravený drňák přivítal rezervu Straškova a jako pokaždé při domácích zápasech s tímto soupeřem se jednalo hlavně o to, dát pokud možno brzy gól a zlomit odpor hostujících veteránů, kteří ovšem ani ve svém věku fotbal hrát rozhodně nazapomněli. A tak se rozpoutala útočná bitva Bechlína s dobře organizovanou hrou hostí. Ti s rozmyslem rozehrávali míče od zkušených obránců pomalu kupředu, pohříchu ani velmi dobrý a snaživý výkon jejich brejkového útočníka na větší tlak nestačil. Iniciativu po počátečním rozkoukávání proto převzali domácí a tlačili se do útoku. Pohříchu si ale vypracovali jen málo vyložených šancí a ty, které domácí měli, trestuhodně zahodili. A tak místo očekávaného přídělu do branky hostí mohl FK Bechlín ve 28. minutě inkasovat, kdy po sražené střele hostujících hráčů dorážka z blízka hlavou jen těsně minula šibenici domácí branky. Obrovsou šanci skórovat nevyužil z penalty jinak skvěle hrající P.Carda. Trenér na lavičce domácích trpěl, ne snad výkonem, ale tím, že málem vyhrál ve Fortuně přes čtyřicet tisíc, ale spletl se ve znalosti vlastního tiketu a byl nakonec zklamán. Vedoucí mužstva trpěl s ním, protože mu někdo ze střídačky ukradl napevno zabudovaný popelník. Přesto tým Bechlína odcházel za bezbrankového stavu nespokojen, avšak s pevným přesvědčením, že tým má na výhru ve druhé půli.

Poločasové odhodlání došlo naplnění hned od počátku hry. Bechlín přitlačil soupeře a ten přes veškerou snahu bránících hráčů přeci jen v 58. minutě dal trochu více prostoru na levém křídle hrajícímu M. Suchému, který pohodovou technickou střelou ke vzdálenější tyči udělal radost domácím příznivcům. Pak ještě předvedl parádu nováček týmu T.Novotný, který mazácky udělal na půlce kličku třem protihráčům a ti byli zralí na vystavení v muzeu voskových figurín. Straškov nebyl ve druhé půli v útoku již vůbec nebezpečný, ale také útočníci domácích se prosazovali ztuha. Krásnou střelu ne nepodobnou té první gólové vyslal M.Tichý, ale brankář hostí bravurně zneškodnil. Nakonec však znovu M. Suchý a znovu krásnou střelou na vzdálenější tyč domácí hráče definitivně uklidnil v 80. minutě zápasu a FK přes některé slibné útoky dotáhl tento zápas do dvoubrankového vítězství. Za zmínku stojí opět výtečný výkon rozhodčího, suverénní a poctivý na obě strany.

FK Bechlín - Sokol Straškov-Vodochody B 2:0 (0:0)

Branky FK Bechlín: 58. a 80. M. Suchý

ŽK FK Bechlín: 17. R. Tichý, 39. J. Nicek, 68. D. Volf

Sestava FK Bechlín: P. Točín - P. Carda, J. Nicek, D. Volf, R. Tichý (46. P. Helcl) - T. Husák, T. Novotný (75. T. Petrásek), J. Písek, M. Tichý - M. Suchý, L. Točín (65. J. Hrstka)