logo FK Bechlín

report ze zápasu

SK Hrobce B - FK Bechlín  2:4

logo FK Bechlín

Čtvrté utkání na hřišti soupeře z pěti odehraných kol - a zase s body. Po fotbalově zoufalé sobotní nabídce, kterou velká část týmu mohla vidět v zápase našich Předonínských rivalů a přátel v jednom (něco jako Wash and go) s vedoucím týmem soutěže Vražkovem, se o něco podobného pokusil FK Bechlín v neděli v Hrobcích. Začátek zápasu však spíše nasvědčoval momentálnímu postavení obou mužstev v tabulce. Prvních dvacet minut Bechlín na hřišti dominoval a domácí jasně přehrával, avšak výborný výkon domácího gólmana a také možná zbrklost při řešení koncovky akcí ze strany FK branku nepřineslo. A tak se osvědčilo pravidlo fotbalu, že když šance neproměníte, udeří na druhé straně. Kolem mladého M.Fůry se probil z levého křídla domácí útočník a krásným křížmým obloukem přestřelil i jinak tradičně spolehlivého P.Točína v bráně a domácí se ujali vedení. Hra se poté vyrovnala, ale častěji držel míč na svých kopačkách Bechlín. Nakonec střeleckou nepohodu prolomil zkušený M.Suchý, který ve 28.minutě vyrovnal po výborné uličce J.Píska a samostatném úniku do prázdné branky, když obešel i domácího brankáře.

Druhý poločas měl být pokračování sebevědomého výkonu hostí, ale opak byl pravdou. Obrana přestala hrát zodpovědně a vůbec defenzivní fáze celého mužstva byla dost zoufalá. Místo pohody přišla série chyb pramenících z nedisciplinovanosti hráčů FK a snad i podcenění domácích. A Ti Bechlínu nic nedarovali. Vhodně prostřídali a dlouhými nákopy z obrany často postupovali na branku hostí. A také hned ve čtvrté minutě druhé půle zvýšili po zmatcích v obraně FK z malého vápna bodýlkem k tyči na 2:1. A po pár minutách mohlo být hůř, ale domácí ve dvou gólovkách netrefili branku a samostatný nájezd, stejně jako několik nadějných střel domácích zlikvidoval P.Točín. Absolutorium za bojovnost v těch fázích zaslouží snad jen R. Tichý, P.Helcl a hlavně D.Volf, ačkoliv ani oni se nevyvarovali drobných taktických chyb. Útočníci se snažili také vcelku hodně, ale byli od zbytku týmu dost odříznuti. Až vyrovnávací gól velezkušeného M.Tichého, který se v koncovce neunáhlil a posunul klidně míč na hranici velkého vápna kolem vybíhajícího brankáře domácích přinesl částečné uklidnění. Víceméně se však ve vyrovnaném zápase čekalo na to, kdo dříve vyrobí chybu. A stalo se tak domácím. Předlouhý výkop P.Točína z brány přeskočil zkoprnělého stopera domácích a za míčem již pelášil na jeho šediny neskutečným fofrem M.Tichý. Brankář vyběhl proti míči, ale na půli cesty si vyběhnutí rozmyslel a vyrobil tak snad jedinou svoji chybu v zápase. Ta stačila M.Tichému k tomu, aby míč ze vzduchu nadzdvihl hlavou přes brankáře padáčkem do jeho sítě. Ani po obratu v zápase nebylo ovšem o vítězi rozhodnuto. Domácí vrhli zbytky sil do útoku a otevřeli obranu. Na obou stranách se ještě narýsovalo po jedné brankové příležitosti, než tři minuty před koncem definitivně prošel obranou M.Suchý a povedenou střelou po zemi k tyči definitivně rozhodl o přídělu dalších tří bodů do tabulky pravdy pro FK Bechlín. Za zmínku stojí další velmi dobrý výkon rozhodčího, je pěkné, že mladí rozhodčí ukazují své kvality a nestrannost rozhodování, kdy pak i drobné chybičk nevyvolají zbytečné emoce mezi hráči.

SK Hrobce B - FK Bechlín 2:4 (1:1)

Branky FK Bechlín: 28. a 86. M. Suchý, 63. a 74. M. Tichý

ŽK FK Bechlín: 18. J. Písek, 82. R. Tichý

Sestava FK Bechlín: P.Točín - M. Fůra, D. Volf, J. Nicek, R. Tichý - P. Helcl, J. Písek, M. Tichý, T. Husák (70. P. Carda) - M. Suchý, T. Petrásek (46. J. Hrstka)