logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - FK Polepy  4:2

logo FK Bechlín

Vedoucí tým soutěže přijel do Bechlína se sebevědomím, náskokem pěti bodů, ale také bez dvou základních pilířů obrany. Očekávaný tuhý boj začal poměrně nevinným překopem J. Hrstky přes obranu hostí, kam si nasprintoval rychlou chůzí M. Suchý a špičkou kopačky usměrnil šouráčkem míč podél zkoprnělého brankáře. Ve 4. minutě tedy Bechlín vedl 1:0. Ačkoli Polepy mají zkušený kádr, rychlá branka jimi poněkud otřásla a během následujících deseti minut Bechlín trestuhodně zahodil další tři výborné šance, které jim Polepští nabídli. Co Bechlín nevyužil, dokázaly Polepy během následujícího průběhu první půle. Nejprve se do kontroverze s hostujícím Myšákem dostal M. Tichý, a přestože po faulu na něj byl protihráčem vyprovokován, jeho přistrčení bez míče bylo naprosto zbytečné a od devatenácté minuty hrál Bechlín o deseti lidech. Navíc Polepy dokázaly nabídnuté výhody využít, zatlačily a hrály velmi dobře. Skvělý byl jako obvykle útočník Fibich, který dělal osobnímu strážci M. Florianovi velké potíže. Dvě šance hosté nevyužili, ale následně se již prosadili ze správně nařízené penalty. Stav 1:1, hra o deseti a zvyšující se tlak Polep – to byly ingredience na vhození ručníku do hřiště. Navíc se nad plochou přehnaly asi desetiminutové hromy-blesky, takže předmětný ručník mohl využít každý z aktérů utkání. Jeden z rozhodujících zákroků pro vývoj utkání předvedl fantasticky P. Točín v brance domácích, když ve 41. minutě chytil jasný gól po střele z malého vápna. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, M. Suchý poprvé nepřetáhl rohový kop a mezi čtyřmi zkoprnělými obránci se hlavou prosadil „bomber“ Honza Hrstka – dle následného rozhovoru s ním to bylo se zavřenýma očima a „bez držení“ :-))). Vedení FK bylo šťastnější, ale vybojované.

Druhá půle se začala velikým tlakem hostí, kteří domácímu týmu deset minut prakticky nepůjčili míč. Zkušeně rozložili svoji hru po celé ploše hřiště, dlouhé míče bez problémů zpracovával v útoku Svoboda a domácí se bránili. Po sérii přísnějších trestných kopů se prosadil „rohlíkem“ Fibich a vyrovnal. Kupodivu se udála stejná věc, jako při podzimním utkání v Polepech. Tým domácích v deseti lidech začal více myslet na útok a hra se přelévala z jedné strany na druhou. M. Suchý bombou trefil tyč, T. Husák v dobré pozici vypustil ze své kopačky jen žabičku :-). Přesto se vydařilo střídání a nastoupivší L. Točín dělal svým pohybem a dravostí obraně Polep problémy. Ale ani Polepy nesložily zbraně a několikrát bylo před domácí brankou horko. Pak však přišel v 77.minutě první trestňák z bližší vzdálenosti pro domácí a M. Suchý rozhodovat vyrovnané zápasy umí. Trefil přesně přes zeď a strhnul vedení na stranu svého týmu. Polepy se vrhly do útoku, těsně nad hlavičkoval po přímém kopu ze strany hostující stoper. Ale otevřená hra Polep svědčila i rychlým brejkům FK. Pět minut před koncem mohl hattrick zkompletovat M. Suchý, ale obstřelem po samostatném úniku minul těsně i pravou tyč svatyně hostí. V tu dobu už domácí publikum hnalo své hráče za výhrou a po dlouhé době velmi pěkně povzbuzovalo. Rozuzlení přinesl samotný konec zápasu. Další brejk M. Suchého – lahůdková přihrávka před branku – a L. Točín se radoval ze čtvrté branky, kterou mu tým velmi přál. Vítězství je cenné hlavně proto, že jsme odehráli utkání asi proti nejlepšímu týmu soutěže. Navíc jsme oba duely s hráči Polep získali ve svůj prospěch po nepříliš příznivém vývoji zápasů a pokaždé o deseti hráčích.

FK Bechlín - FK Polepy 4:2 (2:1)

Branky FK Bechlín: 4. a 77. M. Suchý, 45. J. Hrstka, 90. L. Točín

ŽK FK Bechlín: 13. P. Točín, 61. M. Mazanec

ČK FK Bechlín: 19. M. Tichý

Sestava FK Bechlín: P. Točín - P. Carda, J. Nicek, M. Florian, R. Tichý (46. M. Mazanec) - D. Volf, T. Husák, J. Písek (80. M. Fůra) – M. Tichý, M. Suchý, J. Hrstka (46. L. Točín)