logo FK Bechlín

report ze zápasu

Sokol Straškov-Vodochody "B" - FK Bechlín  2:3

logo FK Bechlín

Tým FK nastoupil coby host k utkání s rezervou Straškova. Doktor FK coby host nastoupil k utkání s rezervou v oblasti pajšlu :-)). Zápas měl nakonec dva hrdiny – doktora a střelce. Svižný úvod FK přinesl stejný obrázek hry jako v domácím utkání s týmem Polep. A prakticky i stejný průběh – už na začátku páté minuty z hranice dvaceti metrů napřáhl střelec Míra Suchý a jeho „šajtlička“ skončila v rohu domácí branky. Ještě deset dalších minut byl Bechlín o poznání lepší,ale nadějné situace hráči nedotáhli do úspěšného konce. A tak se hra vyrovnala a posléze po půlhodince hry i skóre, když naši bránící hráči zcela zapomněli na levé straně obrany domácího útočníka, který svůj únik z pravého křídla s přehledem zblízka zakončil střelou k bližší tyči. A mohlo být hůře, kdy se takřka stejná situace opakovala po dvou minutách hry, naštěstí pro Bechlín však útočící hráč špatně zpracoval míč a o zbytek se postarali dobíhající obránci. Hra se přitvrdila, ale zároveň upadla do podprůměru. FK hrál mátožně a nepřesně. Navíc se těsně před koncem poločasu zranil i solidně hrající Radek Tichý a do kabin se šlo s rozporuplnými pocity a nerozhodným stavem.

Druhý poločas začal stejně mizerně, jako skončil ten první, přesto dva slibné závary Bechlín neproměnil díky malému důrazu a chybějící pohotové střelbě. Ačkoli Straškov hrál sice také jen průměrně, stačilo mu to po deseti minutách druhé půle po kiksu obrany k protiútoku tři na jednoho, který ovšem perfektní poziční hrou a předvídavostí zmařil R. Tichý. Ihned po akci se ovšem ozval jeho bolavý kotník a trenér hostí byl nucen vystřídat. Ovšem mladý Martin Fůra si vedl v zápase zdatně. Nicméně ani on nezabránil tomu, aby dvacet minut před koncem po zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště nekorunovali domácí další protiútok do otevřené obrany střelou prakticky do prázdné branky. Hned po dvou minutách se přeci jen do další šance dostal M. Suchý a několikráte se odrazivší míč uklidil z hranice malého vápna do domácí svatyně – 2:2. Když už se zdálo, že Bechlín nabírá druhý dech k závěrečnému tlaku, po druhé žluté šel ven za zakopnutí míče J. Nicek, pohříchu proto, že se zlobil na přehlédnutí brutálního zákroku domácího hráče na D. Volfa, když mu domácí hokejový pošuk mimo hru hlavičkou vyrazil dva zuby (po zkušenostech by opravdu vysloužilé hokejky neměly ve fotbale co pohledávat). A tak se FK soustředil na hubený bod za remízu. Avšak nakonec se ukázalo, že tým zachránil doktor. Málokdo ví, že dvě minuty před koncem zápasu zapadl již netečně hrajícímu Mírovi Suchému jazyk a doktor mu jej v poslední chvíli rychlou reakcí vytáhl. A tak Mírovi ve výkonu přestala vadit pravá kopačka, kde jej právě jazyk nejvíc tlačil. Vyplatilo se. V poslední minutě po výborné přihrávce L. Točína unikl náš střelec obraně hostí, třikrát naznačil střelu a bezmocně sedícího brankáře obešel. Pak nechytatelnou bombou z jednoho metru do prázdné rozhodl zápas :-)). Jeho taneček u rohového praporku pro diváky měl jedinou vadu, byl na jiné straně, než jsou tribuny. Jakmile střelec překročil zpět půlící čáru, byl odpískán konec utkání. Body ze Straškova zařídil M. Suchý a zajistil tak zbytku týmu klidnou Řípskou pouť. Děkujeme :-)))

Sokol Straškov-Vodochody B - FK Bechlín 4:2 (2:1)

Branky FK Bechlín: 5., 72. a 91. M. Suchý

ŽK FK Bechlín: 20. a 80. J. Nicek, 51. J. Písek, 89. D. Volf

ČK FK Bechlín: 80. J. Nicek

Sestava FK Bechlín: P. Točín – R. Tichý (54. M Fůra), P. Carda, J. Nicek, M. Florian – J. Písek, D. Volf, T. Husák – L. Točín, J. Hrstka, M. Suchý