logo FK Bechlín

souhrn několika zápasů

Začátek podzimu

logo FK Bechlín

Jelikož byl jako každoročně náš nestálý dopisovatel a příležitostný lékař, masér, kytarista, baskytarista, bubeník a iluzionista doktor Patolog po určitou dobu zaneprázdněn, neobjevily se na našich webových stránkách řádné reporty z první poloviny odehrané sezóny. Je potřeba tento závažný nedostatek odstranit a proto je zde souhrnné hodnocení prvních sedmi zápasů sezóny. Genialita této reportáže spočívá v tom, že její autor, iluzionista Patolog viděl z těchto sedmi zápasů pouze třináct závěrečných minut domácího utkání s Lounkami, ostatní zápasy má v malíčku pouze z doslechu od třetích osob, pouze druhý poločas zápasu s Dušníky slyšel osobně z místního hřbitova, kdy ve společnosti svých bývalých pacientů relaxoval.

Zápas v Židovicích, který hned na úvod sezóny znamenal ztrátu všech bodů byl ukázkou typickou pro úvod sezóny v podání hráčů FK Bechlín. Přijeli jsme sebevědomí, za pár minut vedli dva nula a vše směřovalo k pohodové výhře. Poté ještě rozhodčí neodpískal jasnou penaltu na M.Suchého s tím, že Bechlín stejně domácí přejede. Opak byl pravdou, do poločasu bylo po ležérním výkonu hostí srovnáno a domácí v euforii přidali po přestávce další dva góly. Bechlín začal hrát znovu až za nepříznivého stavu, ale více než snížení na konečných 4:3 pro domácí to nestačilo. Prostě hrát jen čtvrthodinku v každé půli se nevyplácí.

Domácí zápas s Lounkami byl z jiného soudku. Povinnost vyhrát velela hrát aktivně a předvést domácím divákům solidní výkon. Ale Lounky se v letošní sezóně jeví jako velmi silný soupeř, navíc doma se nám proti nim zrovna moc nedaří. a tak po poločase byli spokojenější hosté po vedení 1:0. FK však tentokráte narozdíl od prvního utkání sezóny zabojoval a ve druhé půli otočil výsledkově zápas na 2:1, když ještě neproměnil dvě tři velké šance.

Zápas v Bříze měl dobrou úroveň, a nováček soutěže nedal svoji kůži lacino. Přesto je plichta 1:1 spíše ztrátou, protože šancí na vítězství v zápase FK Bechlín několik měl.

Hned další zápas se jelo opět ven, tentokrát na krásné hřiště do Dobříně. Domácí, kteří si nepřipouštějí nic jiného, než okamžitý návrat do druhé třídy zjevně podcenily úroveň třídy třetí a začátek sezony měli katastrofální. K tomu přispěl i dobrý výkon Bechlína, který si odvezl zaslouženou výhru 3:0 a znovuobjevení střelecké formy M. Suchého, který si proti bývalým spoluhráčům vychutnal dvakrát brankovou radost.

Výhra v Dobříni naladila tým na vítěznou vlnu a v následujícím domácím zápase to odnesly Dušníky. Přes výraznou převahu domácích se nepodařilo v první půli skórovat nikomu, ale pak již Patolog na hřbitově slyšel od úvodního hvizdu ve druhé půli jen stálý a častý jásot domácího publika a nemohl se dopočítat skutečnosti. Sedm gólů za poločas se vidí málokdy, a to zejména proti dobrému týmu Dušníků. Čtyři góly dal M. Suchý a stejně tak pokračoval i v následujícím zápase ve Vražkově při naší výhře 5:1. Vražkovu se nedaří a je překvapením této sezóny. Sami Vražkovští v diskuzích na svém webu hledají příčiny tak špatné první čtvrtiny sezony. Dobrého soupeře z Hoštky jsme pak doma porazili po pěkné hře 3:1 a před dalším zápasem na hřišti posledních Račic, našich dobrých přátel, jsme okupovali druhé místo v tabulce jen o bod za naším sousedem a rivalem Předonínem. Potěšující je fakt, že týmu prospěl příchod mladého M. Fuksy a tým je složen z převážně mladých nadějných hráčů, kteří se nemusí bát pokusit se o postup do druhé třídy, jen je třeba před soupeři zachovat pokoru, těžké zápasy náš tým teprve čekají. Je hezké vidět dva týmy jedné obce na špici tabulky, obrácené pořadí by však Patolog uvítal přeci jen raději :-)