logo FK Bechlín

report ze zápasu

Sokol Račice - FK Bechlín  1:3

logo FK Bechlín

Z druhého místa tabulky se dívá na soupeře dobře. Jenže Račice, kterým se úvod sezóny nevydařil podle jejich představ, nenastoupily v kombinované sestavě jako obětní beránci. Trenér mužstvo varoval před podceněním domácího týmu a od první minuty se zdálo, že FK si vzal jeho varování k srdci. hosté začali útočně, do náznaků šance se dostali během první minuty dvakrát a další akce skončila už ve druhé minutě brankou po rohovém kopu. Tým se asi spokojil s prvním gólem a začal hrát spíše holomajznu, než fotbal. Bohorovné počínání v obraně, zbytečné držení míče místo rychlé rozehrávky a hlavně – skoro žádný pohyb ve středu hřiště. a tak se nikdo nemohl divit, že už v desáté minutě po kiksu obrany při vytažení hry domácí zakončili úspěšně rychlý brejk. Ani toto varování však nepřineslo do řad FK větší aktivitu a za pět minut se situace navlas opakovala jen s tím rozdílem, že brejk domácích brankou naštěstí neskončil. Je sice pravdou, že kvalitativně byl FK Bechlín výše, domácí se soustředili na obranu, ale třicet minut první půle bylo spíše herním zmarem hostí, i přes trvalý tlak. Chyběla přesnější finální přihrávka a taky chladnokrevnější řešení herních situací, kdy se FK příliš tlačil do přehuštěných míst místo přenášení hry na volné spoluhráče. Přesto se vydařila ještě jedna pohledná akce, kdy si výjimečně rychle nahráli Pavel Carda s Mírou Suchým, ten se otočkou zbavil dvou hráčů, uvolnil přihrávkou Láďu Točína a ten s přehledem zasunul míč do branky domácích podruhé. Přímočará akce trvala od poloviny hřiště asi pět vteřin, ale takových bylo v první půli jako šafránu.

Druhá půle se nesla v částečné rezignaci domácích na útočení a opět v marném dobývání domácí branky. Dvě tutovky spálil jinak dobře hrající M. Suchý, neprosadil se svojí kličkovanou ani kapitán M. Tichý. Bomba Jirky Nicka se odrazila od břevna a dorážku Honzy Píska chytil střídající domácí gólman (mimochodem hrdina zápasu) třicet centimetrů za brankovou čarou, rozhodčí však z poloviny hřiště gól neviděl a domácí pomezní Slanička mlčel jak Fučík :-) Přesto dal branku jistoty pár minut před závěrečným hvizdem L. Točín a Bechlín si odvezl po nevydařené hře vydřené a dalo by se říci povinné tři body.

Sokol Račice - FK Bechlín 1:3 (1:2)

Branky FK Bechlín: 2. J. Hrstka, 38. a 88. L. Točín

ŽK FK Bechlín: 62. M. Suchý

Sestava FK Bechlín: P. Točín - M. Mazanec, T. Husák, J. Hrstka, P. Carda - L. Točín, J. Písek (68. M. Fura), M. Tichý, J. Nicek - M. Suchý, M. Fuksa