logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Dynamo Střížovice  5:2

logo FK Bechlín

V dalším utkání na domácím hřišti FK hostil finalistu okresní části Poháru ČMFS – ambiciózní celek ze Střížovic. Utkání s tímto soupeřem bývají plná emocí. A Střížovičtí s omlazeným a posíleným kádrem přijeli hrát sebevědomý útočný fotbal, plný rychlosti a kvalitních přihrávek. Zápas začal na poměry třetí třídy ve velkém tempu, bohužel spíše ze strany hostí. Ti se ve druhé minutě dostali k centru z pravé strany a volný hráč na penaltě nekompromisní bombou prostřelil P. Točína v brance domácích – 0:1. Bechlínští byli zaskočeni a Střížovice se jevily jako mimořádně nebezpečný soupeř. Ovšem ve čtvrté minutě, kdy domácí zahrávali trestný kop ze vzdálenosti dvaceti metrů od branky hostí, prohlásil Patolog na domácí lavičce: „To je v pohodě, Kolda mu to tam natočí“. A natočil. Přesný kop přes zeď, míč padá do rohu branky hostí a Míra Suchý se raduje z vyrovnání. Dál se ovšem hrál zápas rychlý a ze strany Střížovic velmi kvalitní. Ani Bechlín nezaostával příliš, přesto měli Střížovičtí dalších dvacet minut mírnou fotbalovou převahu s pár pěknými střelami a jednou vyloženou šancí. I domácí oproti zápasu v Račicích ale hráli lépe a organizovaněji. Několik sporných výroků rozhodčího sice na chvíli vyostřilo zápas, ale hra se částečně uklidnila a pokračovalo klasické one – man show. Ve 42. minutě po závaru před brankou hostí se ve skrumáži náš malý Messi orientoval ze všech nejrychleji a špičkou kopačky prostrčil míč do branky hostí – 2:1. Do kabin se šlo za vedení domácích.

Druhý poločas začaly aktivitou opět Střížovice, ale...... dnes byl pánem hřiště jediný hráč. Míra Suchý. Aktivitu hostí utnul svým třetím gólem v 58. minutě, kdy zakončil samostatný brejk střelou, na kterou si sice brankář sáhl, ale efekt byl nulový. Patolog na lavičce zkritizoval střelu kanonýra tím, že teč brankáře byla zbytečná a dodal: „Příště si už nesáhne“. A taky že nesáhl :-) I nadále pokračoval vyrovnaný boj, ale Střížovicím jakoby docházel dech. Patolog využil chvilky, kdy se na hřišti odehrával boj ve středu hřiště a odešel za topoly se slovy: „Musim“. Fotbal je rychlá hra a Kolda ve formě ještě rychlejší. Než Patolog setřepal poslední kapku, unikl Míra Suchý opět svému obránci, obešel kličkou stopera, párkrát naznačil tělem brankáři a posadil ho na zem, obešel jej a vešel s míčem do prázdné branky. Již potřetí v sezóně zaznamenal čtyři góly v jediném utkání. Ani Střížovice ještě nesložily zbraně a šest minut před koncem kopaly trestňák z podobného místa jako v první půli FK. Patolog prohlásil:“ Je to blbý, ale asi mu to tam natočí“. A natočil. Míč se otřel o tyč a Střížovice snížily na 4:2. Bechlín rozehrál ze středu hřiště, záloha si vyměnila třikrát míč, nahrála na půlku Koldovi a bylo to. Rychlý úprk Messiho, čtyři kličky bránícím hráčům a tváří v tvář gólmanovi střela šajtlí do vzdálenějšího rohu branky. Pátý gól Míry Suchého, pět ku dvěma pro domácí. Potlesk na otevřené scéně pro Koldu, ale i statní hráče FK. Že by příště v Předoníně šestka? :-)

FK Bechlín - Dynamo Střížovice 5:2 (2:1)

Branky FK Bechlín: 5., 42., 58., 72. a 83. M. Suchý

ŽK FK Bechlín: 88. L. Točín

Sestava FK Bechlín: P. Točín – R. Tichý, P. Carda, M. Mazanec, T. Husák (65. M. Fůra) – J. Nicek, J. Písek, M. Fuksa, L.Točín – M.Tichý, M. Suchý