logo FK Bechlín

report ze zápasu

FK Bechlín - Židovice  7:1

logo FK Bechlín

V prvním jarním mistrovském utkání jsme na domácím hřišti přivítali nebezpečného soupeře, kterému jsme chtěli oplatit podzimní porážku - mužstvo SK ŽIDOVICE. Oběma mužstvům chyběli tradiční strážci branky, takže diváci mohli očekávat, že v utkání bude padat hodně gólů. A taky že padalo, ale naštěstí hlavně do sítě soupeře.

Od úvodního hvizdu jsme soupeře zatlačili a už v 5. minutě přišel vedoucí gól. M. Fuksa centruje do vápna, kde M. Suchý předskakuje hostujícího brankáře a nezadržitelně hlavou skóruje - 1:0. Skvělý začátek, ale to bylo v první půli z naší strany bohužel téměř vše. Zřejmě se dostavila tradiční nemoc našeho mužstva, a to ztráta koncentrace a polevení (ono už to půjde samo). Toho soupeř využil a postupně převzal iniciativu a vytvořil si i šance k vyrovnání. Dokonce branku vstřelil, ale bohudík ze zcela jasné ofsajdové pozice,což kromě samotného střelce a hostující lavičky viděli úplně všichni. Naši hráči si naštěstí včas uvědomili, že ještě zdaleka není hotovo a že na vítězství je třeba hodně přidat. Díky tomu byl do poločasu k vidění vyrovnaný a bojovný zápas, s několika šancemi na obou stranách. Těsně před půlí však přišel náš druhý úder. M. Suchý při zahrávání rohového kopu oznámil vedle stojícím divákům - ,, já mu ho tam zatočím". A nekecal - spoluhráči udělali pohybem zmatek v malém vápně a míč se zastavil, nikým netečován až v síti - 2:0.

O přestávce jsme udělali menší změny v sestavě i rozestavení, ale hlavně si připoměli, co a jak chceme hrát. Do druhé půle vlétl náš tým jako uragán a soupeř se nestačil divit. Čtyři góly za čtvrt hoďky a bylo vymalováno. Nejdříve M. Suchý obral o míč váhající obránce a nebyl pro něho problém zasunout do branky - 3:0. Potom přišel rychlý protiútok dvojice M. Suchý - M. Tichý a chytré zakončení našeho kapitána - 4:0. Dále se do sólového úniku dostal M. Florián a koncovku vyřešil mazácky a s přehledem - 5:0. Pár minut na to si M. Suchý udělal z obránců slalomové tyče a od brankové čáry přihrál zpět na penaltu, kdam si naběhl P. Carda a technickou střelou placírkou zvýšil na 6:0. Teprve potom se dostali ke slovu také hosté. Při jejich první šanci nás ještě zachránila tyč, při druhé už jsme inkasvali - 6:1. Utkání už se potom dohrávalo v poklidném tempu. Naši hráči vstřelili ještě jeden gól, kdy nejlepší hráč na hřišti M. Suchý obešel obránce a prudkou ranou z hranice penalty zpečetil svůj vynikající výkon a skvělý výsledek celého mužstva - 7:1.

FK Bechlín - SK Židovice 7:1 (2:0)

Branky FK Bechlín: 5., 41., 47., 64. M. Suchý, 50. M. Tichý, 54. M. Florian, 58. P. Carda

ŽK FK Bechlín: 28. M. Fuksa

Sestava FK Bechlín: M. Mazanec – M. Florian, M. Fůra (46. T. Husák), R. Tichý, D. Volf - P. Carda, J. Nicek, J. Písek (46. L.Točín), M.Tichý - M. Fuksa, M. Suchý